Mannen houden geen rekening met milieu tijdens autorijden

Vrouwen rijden zuiniger dan mannen en kiezen vaker voor een schone auto. De gemiddelde Co2-uitstoot ligt bij vrouwelijke bestuurders zes gram per kilometer lager dan bij mannen. Ook het verbruik is bij vrouwen lager; per 100 kilometer verbruiken vrouwen gemiddeld ruim 0,34 liter brandstof minder dan mannen. Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease Nederland onder een wagenpark van 20.000 voertuigen.

Bij een gemiddelde van 25.000 kilometer per jaar besparen vrouwen door hun rijgedrag en autokeuze 85 liter brandstof en 150 kilo Co2-uitstoot (per jaar). Dick Cozijnsen, Commercieel Directeur Business Lease Nederland: "Het rijgedrag van vrouwen is dus niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. In Nederland rijden ruim acht miljoen auto's rond, waarvan het merendeel door mannen wordt bestuurd. Dit betekent dat er nog veel te besparen valt."

Autotrend wordt gezet door vrouwen

Vrouwen zijn voorlopers op het gebied van autokeuze. De vraag naar kleine zuinige auto’s (de zogenaamde micro-auto's), groeide de afgelopen jaren onder vrouwen, maar neemt nu weer af. Mannen kiezen het liefst voor een stationwagen, maar de vraag naar micro-auto's wint nu onder mannen ook aan populariteit. Ook rijden mannen vaker in een cabriolet en een coupe ten opzichte van vrouwen. Vrouwen kiezen daarentegen naast de hatchback steeds vaker voor een grotere auto zoals een MPV of een stationwagen, maar kiezen wel bewust voor een 'schonere uitvoering'. "Hoewel de kleinere auto's eerder nog als 'vrouwenauto' werd getypeerd, doorbreken vrouwen dit vooroordeel door vaker een grotere wagen te kiezen. Opmerkelijk is dat vrouwen de trend zetten in autovoorkeur, mannen volgen steeds een jaartje later", aldus Cozijnsen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven