Bio+ introduceert diksappen

Het assortiment van Bio+ is uitgebreid met twee diksappen in de smaken appel en appel-aardbei. Beide varianten zijn verpakt in een glazen fles van 400 ml. De Bio+ diksap is een unieke aanvulling in het babyschap.

Bio+ diksap is zowel biologisch als Fairtrade gecertificeerd en is geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. Diksap is niets meer of minder dan geconcentreerd vruchtensap en bestaat uit 100% fruit en 0% toevoegingen. Voor het maken van 1 kilo diksap is maar liefst 8 kilo vers fruit nodig.Diksap bestaat voor het grootste gedeelte uit appelsapconcentraat gemaakt uit appels afkomstig uit een speciaal landbouwproject in China. Onze licentiehouder diksappen werkt voor dit project in Noord China (Ningxia) samen met FiBL (Zwitserse instituut van biologische landbouw) aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de appelproductie. Appels afkomstig van dit project zijn inmiddels naast biologisch ook Fairtrade gecertificeerd.

Door de heerlijke fruitige smaak zijn de diksappen voor elke leeftijdscategorie lekker en ook te gebruiken als zoetmaker of, ingevroren, als waterijsje.

Covelt

Covelt, de leverancier van de Bio+ diksappen is een dochterbedrijf van Ariza. Ariza levert grondstoffen aan een veelheid van industrieën en concentreert zich op duurzaam gesourcde grondstoffen, biologisch, Fairtrade en baby.
 
Covelt staat voor Coöperatieve Vereniging voor Land en Tuinbouw en is opgericht door een aantal Limburgse fruittelers onder de vlag van Coöperatie Landbouwbelang in 1949. Deze groep van fruittelers zijn gestart met de verwerking van hun eigen fruit tot fruitconcentraten. Door de groei van het bedrijf in de afgelopen decennia haalt Covelt nu ook grondstoffen uit buitenlandse productie gebieden, maar de visie om altijd direct contact met de fruittelers te onderhouden is gebleven. Door deze directe contacten en de eigen verwerking heeft Covelt zicht op de kwaliteit van het fruit tijdens de teelt tot en met het afvullen van de Diksappen.

Kijk voor meer informatie over Fairtrade op www.info.fairtrade.net en voor meer informatie over Covelt op www.covelt.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven