"Iedereen is welkom in ons tijdelijke restaurant"

Happietaria Wageningen geopend

Tholen - Sinds 15 november is in Wageningen weer een Happietaria gevestigd. Happietaria is een tijdelijk restaurant dat volledig opgezet wordt door studenten en vrijwilligers. Het is de vijfde keer dat in Wageningen een dergelijk restaurant te vinden is. "Woensdagavond 14 november hebben we een openingsfeest gehouden. Dit was een erg gezellige bedoening, we hebben het Happietaria echt op de kaart gezet", vertelt Stefan van Dam, die deel uitmaakt van het Happietaria Management Team.


Een kijkje in de keuken van Happietaria Wageningen

Er is al volop promotie gemaakt voor het Happietaria in Wageningen. "We willen zoveel mogelijk mensen bereiken. Daarom hebben we door de hele stad posters opgehangen en flyers uitgereikt op de universiteit. En we zijn bij kerken en bibliotheken in de buurt langs geweest. Iedereen is welkom. Dit willen we ook stimuleren met de waardebon die bij ons verkrijgbaar is, deze kan je bijvoorbeeld aan je buurman geven."


Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen, verrichtte de officiële opening op woensdag 14 november.

De Wageningse variant van Happietaria is te vinden in het voormalig bestuurscentrum van Wageningen UR (Costerweg 50). Het pand omgetoverd tot een levendig restaurant met onder meer een bar en een borrelhoek.

Happietaria gebruikt dit jaar veel duurzame producten, zoveel mogelijk van lokale leveranciers. "De groenten komen bijvoorbeeld van De Hoge Born, de biologische zorg- en behandelboerderij in de buurt van de universiteit. Ook gebruiken we biologische rietsuiker en rijst en zoveel mogelijk biologisch vlees aangezien we gesponsord worden door natuurslagerij Keijzer en Van Santen uit Wageningen."


Stichting Happy Gift

Happietaria's worden landelijk begeleid en ondersteund door Stichting Happy Gift. Later dit jaar openen nog Happietaria's in Groningen en Nijmegen. En voor 2013 staan nog eens drie Happietaria's op de planning. Wanneer de gasten komen eten, komen zij in aanraking met een thema op het gebied van ontwikkelingssamenwerking wat centraal staat binnen het Happietaria. De opbrengsten zijn bestemd voor structurele ontwikkelingsprojecten binnen die thema's.

Voor meer informatie:

Stefan van Dam
06 15596798
Stefan.happietaria@gmail.com
www.happietaria-wageningen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven