Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes miljoen ton bioplastics in 2016

De wereldwijde productie van bioplastics zal vervijfvoudigen van de huidige 1,2 miljoen ton productie naar 6 miljoen ton in 2016. Dit is de conclusie van de jaarlijkse marktupdate die gepubliceerd is door European Bioplastics in samenwerking met het Duitse Institute of Bioplastics and Biocomposites Hannover.


De grootste groei zal verreweg in de biobased, niet-degradeerbare bioplastics gerealiseerd worden. In het bijzonder worden de zogenaamde 'drop-in' oplossingen genoemd. Dit zijn biobased varianten van bulkplastics als PET. Marktleider is volgens European Bioplastics het deels biogebaseerde PET dat al veertig procent van de wereldwijde productiecapaciteit van bioplastics voor haar rekening neemt. Dit markt aandeel zal doorgroeien naar een percentage van tachtig in 2006 en een bijbehorende marktvolume van 4,6 miljoen ton. Ook bio-degradeerbare plastics laten forse groeicijfers zien. Zo zal het volume van PLA een groei laten zien van zestig procent tot 298.000 ton in 2016 en PHA een groei van zevenhonderd (!) procent tot een volume van 142.000 ton in 2016.

Bron: Biobased Economy Magazine
Publicatiedatum: