Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische melkproductie in Guernsey voorlopig opgeschort

Guernsey Dairy heeft de productie van biologische melk opgeschort en zal vanwege een tekort melk van het eiland Jersey (Verenigd Koninkrijk) gaan importeren. In oktober kondigde de 'Guernsey Farmers' Assocation' al een daling van de melkproductie op het eiland aan als gevolg van aanhoudende wind en regen en slechte oogsten.

Andrew Tabel, algemeen directeur van de zuivelfabriek, zei dat er gekeken zou worden naar de vraag of biologische melk al dan niet binnen een week geherintroduceerd zou kunnen worden. Volgens hem is het de eerste keer in vijf jaar dat er biologische melk moet worden geïmporteerd.



De Jersey-melk zal gebruikt worden om cateraars te leveren, zodat alle melk in de winkels uit Guernsey afkomstig zal zijn.

Een woordvoerder van het 'Commerce and Employment Department', die verantwoordelijk is voor de zuivel, zei dat de hoeveelheid geïmporteerde melk slechts 0,4 procent is van de meer dan 135.000 liter die per week door de lokale melkproducenten geleverd wordt.

Hij zegt dat de maatregelen voor de korte termijn zijn en dat dit niet inhoudt dat er een melktekort aanstaande is. Hij zegt dat de biologische melk zo snel mogelijk weer verkrijgbaar zal zijn in de lokale winkels. De woordvoerder verwacht dat de periode van lage melkaanvoer in dit najaar zal eindigen.

Bron: BBC News
Publicatiedatum: