Louis Bolk Instituut start netwerk Bij en Bestuiving

Netwerk van fruittelers, tuinbouwers, akkerbouwers, zaadvermeerderaars en imkers werkt onder leiding van het Louis Bolk Instituut aan een vitale bijenstand voor gewasbestuiving.

Het agrarische netwerk BIJenBESTUIVING gaat aan de slag voor een bij-vriendelijk agrarisch landschap, met speciale aandacht voor gewasbestuiving. Sterfte onder honingbijen is namelijk hoog in Nederland en het gaat ook slecht met veel wilde bijen- en hommelsoorten. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren: gebrek aan bloeiende planten, ziekten en parasieten in de imkerij, en vervuiling door onder andere gewasbeschermingsmiddelen.

De agrarische sector speelt een sleutelrol in een bij-vriendelijk landschap, en sectoren als de fruitteelt, zaadvermeerdering en de teelt van vruchtgroenten zijn er voor hun productie van afhankelijk. Samenwerking is daarom hard nodig, want het probleem is sectoroverstijgend. Het netwerk gaat kennis verzamelen, uitwisselen en testen uitvoeren op het vlak van drachtplanten, bijenhotels, duurzame gewasbescherming en afstemming tussen boeren en imkers. Binnenkort wordt de site www.boerenmetbijen.nl gelanceerd met meer informatie over het netwerk, de activiteiten en sponsors.

Over BIJenBESTUIVING

Het netwerk wordt begeleid door het Louis Bolk Instituut en gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken, het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling en verschillende sponsoren. Neem voor meer informatie contact op met Merijn Bos.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven