Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Er liggen nog heel veel uitdagingen hier"

Bio past in bewust concept van Steiger 1

Tholen - Max Rodrigues en zijn vrouw Gina Veen hebben op 1 juli 2012 Steiger 1 geopend in Amsterdam Zeeburg. Begin dit jaar zijn de HorecaVormgevers aan de slag gegaan met restaurant Harbor Lounge aan de Borneosteiger. "Een investeerder had dit pand gekocht en wij waren meteen enthousiast na een gesprek met de beheerder", vertelt Max. Biologisch, streekproducten en duurzaam zijn de kernwoorden van het concept. Bijna 85% van de producten voldoet hieraan. "Ons verhaal is eerlijk en we maken bewuste keuzes. Daar draait het om."

Max en Gina hebben een maand lang meegelopen en goed bekeken waar de kansen lagen. "We kwamen erachter dat in de omgeving behoefte was aan een concept dat dicht bij de natuur ligt. En het moet betaalbaar zijn, van goede kwaliteit en gasten moeten bij ons kunnen genieten van puur eten. Het uitgangspunt van de formule is schoon en verantwoordelijk." Max benadrukt dat het vlees, vis, groenten, koffie, thee en alle zuivelproducten biologisch gecertificeerd zijn of geproduceerd worden door een bedrijf dat aantoonbaar volgens deze manier te werk gaat. "Daarin doen we geen concessies."



De ondernemer geeft aan dat ze gaan voor duurzame relaties. "We gaan echt voor de lange termijn. Eerlijk duurt in onze ogen echt het langst, dat is essentieel. Het gaat bij ons om het totaalverhaal. We houden rekening met onze omgeving en de leveranciers en kijken goed naar wat wel en niet verantwoord is. Daarin maken we scherpe keuzes."



Er wordt ook samen met de leveranciers gekeken naar manieren om verder te verduurzamen. "Bijna elke leverancier brengt de producten inmiddels in recyclekratten. Ik heb echt een hekel aan verpakkingsmateriaal. Dit is een grote stap die we in een korte periode hebben gemaakt." Een ander voorbeeld van de bewuste werkwijze is dat met het personeel een regeling getroffen is dat ze allemaal met de fiets of met openbaar vervoer naar het werk komen. En een deel van de speciale tafelwater-actie gaat naar speciale fondsen. De grootaandeelhouder Hugo Persant Snoep is met dit bedrijf in diverse vormen sponsor van onder andere Kika.



Max geeft aan dat hij en Gina Steiger 1 graag ook in de toekomst willen blijven runnen. "De afgelopen vijftien jaar zijn we echt van project naar project gegaan. We hebben nu een kleine en daardoor behoefte aan wat meer vastigheid. En er liggen nog heel veel uitdagingen hier, met het terras, het water, het bootverhuur, catering en evenementen. Daar zijn we nu nog niet aan toegekomen, de laatste maanden is echt de basis neergezet." Steiger 1 werkt ook veel samen met andere ondernemers in het havengebied. "Met Amsterdam Boat B.V. bijvoorbeeld, die ook volledig groen werken."



Voor meer informatie:

Max Rodrigues
Steiger 1
Borneosteiger 1
1019 KM Amsterdam Zeeburg
020 4189690
info@steiger1.nl
www.steiger1.nl