Vertelt verhaal van jonge boeren in Griekenland

Prijs voor videoblog Youth Food Movement

De videoblog 'Farming on Crisis?' van Pavlos Georgiadis, vertegenwoordiger van de Youth Food Movement in Griekenland, heeft het Arclight documentary film festival in Hollywood gewonnen in de categorie short documentary.

Na een voorronde waar via internet gestemd kon worden was 'Farming on crisis?' een van de 20 gelukkige om vertoond te worden tijdens het festival en uiteindelijk de winnaar in zijn categorie met als prijs 500 dollar. Het Arclight Cinemas Documentary Festival werd dit jaar voor de tweede maal gehouden in Los Angeles van 5-8 november en geeft getalenteerde, onafhankelijke filmmakers de kans om hun werk te laten zien en zo in contact te komen met de film industrie.
 
De serie videoblogs 'Farming on Crisis?', eerder verschenen op Foodpolitics.eu, vertelt het verhaal van jonge boeren in het door de crisis getroffen Griekenland en is een samenwerking tussen de Youth Food Movement en het Nederlands Argrarisch Jongeren Kontakt. Pavlos - de Griekse tegenhanger van onze eigen Samuel Levie die een videoblog maakte over jonge boeren in Nederland - reist door het Griekse platteland op een missie om de waardigheid van het land terug te vinden en is op zoek naar antwoorden: wat zijn de uitdagingen voor jonge boeren vandaag de dag?; Hoe kan landbouw bijdragen aan het er bovenop helpen van de economie?; en hoe kan het Europese landbouw beleid hierbij helpen? Aangezien slechts 7% van de boeren in de EU onder de 35 is, is deze zoektocht naar nieuwe manieren om het platteland leven in te blazen hard nodig.

De films voor het Arclight Cinemas Documentary Festival worden geselecteerd middels stemrondes via YouTube en facebook en de winnaars worden gekozen door een jury in de categorie├źn: overal festival winner, shorts, biographic/historic, social issues, en entertainment. De prijs voor overal winnaar is 10.000 dollar.

Ga naar www.foodpolitics.eu om de winnende blog te bekijken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven