Strategische samenwerking voor BiJo en Best Fresh Group

BiJo Logische Groenten B.V. en BiJo Fresh Market B.V., gevestigd in 's Gravenzande, richten zich al jaren op de productie, het verpakken en de afzet van duurzaam en biologisch geteelde groenten. Behalve diverse bladgewassen als Rucola, veldsla en diverse botersla-typen, produceert BiJo vruchtgewassen als tomaat, paprika en komkommer.

Voor dit doel hebben zij de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in vooruitstrevende technieken om aan deze hoge eisen te kunnen voldoen. BiJo is ook het eerste bedrijf dat voor het verwarmen van de kassen geen fossiele brandstoffen meer nodig heeft, maar 's zomers warmte uit de lucht 'oogst' en ondergronds opslaat en 's winters deze warmte weer gebruikt.

De laatste jaren is de concurrentie vanuit Zuid-Europa flink toegenomen en ook het Ehec-debacle in 2011 heeft BiJo de afgelopen 2 jaar bij haar verdere, commerciële ontwikkeling sterk geremd. Onder andere om deze redenen heeft BiJo de mogelijkheden onderzocht voor samenwerking met bedrijven met eenzelfde visie. De laatste jaren werkte BiJo al samen met Bio World, een bekende handelsmaatschappij, die deel uitmaakt van het in Poeldijk gevestigde Best Fresh Group.

BiJo en de Best Fresh Group hebben recent besloten om hun huidige samenwerking verder te intensiveren en hebben hierover afspraken gemaakt. Zo zullen de commerciële activiteiten vanaf heden gecoördineerd worden door de Best Fresh Group, evenals een aantal facilitaire disciplines als F&A, P&O en ICT. Deze samenwerking biedt BiJo de gelegenheid om zich verder toe te leggen op de productie van duurzaam en biologische geteelde groenten en zal operationeel geleid worden door de huidige bedrijfsleiders.

Voor eventueel meer informatie kunt u terecht bij Martin Bakker. Hij is bereikbaar onder 06 5340931.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven