Groene leveringsservice voor Karlsruhe: BioVelo brengt groenten en fruit rond

In Mannheim rijdt de 'RegioVelo' al langer, maar sinds kort heeft de Duitse stad Karlsruhe haar variant hierop: de 'BioVelo'. Eenmaal in de week rijdt BioVelo door de stad en levert daarbij biologische groenten en fruit van een regionale teler direct aan de eindverbruiker. Bij BioVelo is 'Bioland Gärtnerei Schmälzle' uit Sinzheim de hoofdleverancier van groenten en fruit, met uitsluitend producten van biologische kwaliteit.


 
Het bijzondere is dat mensen met een functiebeperking de groentekisten met de fiets rondbrengen. Ka-news.de sprak met initiatiefnemer Josef Held over het project: "Toen ik met het project begon, had ik niet gedacht dat het zo snel zou werken", zegt Josef. Hij hoorde van het 'RegioVelo' project in Mannheim en wilde proberen om zoiets ook in Karlsruhe te realiseren. Net als in Mannheim gaat het er ook in Karlsruhe om dat mensen actief de arbeidsmarkt op geholpen worden. In Karlsruhe zijn het mensen met een functiebeperking die de koeriersritten uitvoeren, eventueel begeleid door een fietskoerier van 'Radkurier Karlsruhe'. Het doel dat Josef Held met zijn project beoogt, is het contact tussen mensen met een functiebeperking en 'doorsneemensen', zoals hij ze noemt, te bevorderen.
 
Tot nu toe levert BioVelo alleen in het stadsdeel Weststadt, maar bij voldoende vraag zal er in de toekomst misschien ook in andere stadsdelen geleverd worden. De leveringen vinden elke dinsdag plaats tussen 8:00 en 13:00 uur.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven