Op zaterdag 15 december 2012 vindt de eerste editie van nieuw en duurzaam pop-up restaurant ONKRUID plaats op een vooralsnog geheime locatie in Amsterdam. Eventplanner Meike Rijksen en cateraar Laura Estévez slaan de handen ineen om ruim 120 'foodies' een onvergetelijke avond te bezorgen. Denk aan lange tafels met veel sfeerlicht, live muziek en verrukkelijke wijnen. En natuurlijk uitzonderlijk lekker eten in goed gezelschap. DopHert - het cateringbedrijf van Laura Estévez - zal een stoer, duurzaam en licht decadent viergangendiner op tafel toveren. Uitgeserveerd door vrijwilligers met net zo'n passie voor goed eten als de gasten.
ONKRUID serveert uitsluitend plantaardige gerechten, maar dat doet niets af aan de smaak. "Bij ONKRUID gaat het om Bourgondisch genieten. Wees niet bang dat je een bakje sla voor je neus krijgt", aldus Laura Estévez. Mede initiatiefneemster Meike Rijksen vult aan: "We gieten plantaardig in een heel nieuw jasje. ONKRUID is hip, ongelofelijk lekker en maakt korte metten met het onterechte suffe imago van plantaardig eten."
ONKRUID is al flink uit de grond geschoten. Op 24 oktober zijn de website en facebookpagina live gegaan. Binnen zeven dagen was het eerste diner al volledig uitverkocht. Men kan zich nog wel opgeven voor de reservelijst via reserveren@restaurantonkruid.nl.
ONKRUID zal echter meerdere keren per jaar uit de grond schieten op verschillende locaties. Voorlopig alleen nog in Amsterdam, maar zeker met de ambitie om op termijn het land in te gaan. Fans en nieuwsgierigen kunnen zich via de website inschrijven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven van toekomstige pop-ups.
Abonneren
Vacatures
Duurzaam pop-up restaurant ONKRUID schiet uit de grond
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'