Op zaterdag 15 december 2012 vindt de eerste editie van nieuw en duurzaam pop-up restaurant ONKRUID plaats op een vooralsnog geheime locatie in Amsterdam. Eventplanner Meike Rijksen en cateraar Laura Estévez slaan de handen ineen om ruim 120 'foodies' een onvergetelijke avond te bezorgen. Denk aan lange tafels met veel sfeerlicht, live muziek en verrukkelijke wijnen. En natuurlijk uitzonderlijk lekker eten in goed gezelschap. DopHert - het cateringbedrijf van Laura Estévez - zal een stoer, duurzaam en licht decadent viergangendiner op tafel toveren. Uitgeserveerd door vrijwilligers met net zo'n passie voor goed eten als de gasten.
ONKRUID serveert uitsluitend plantaardige gerechten, maar dat doet niets af aan de smaak. "Bij ONKRUID gaat het om Bourgondisch genieten. Wees niet bang dat je een bakje sla voor je neus krijgt", aldus Laura Estévez. Mede initiatiefneemster Meike Rijksen vult aan: "We gieten plantaardig in een heel nieuw jasje. ONKRUID is hip, ongelofelijk lekker en maakt korte metten met het onterechte suffe imago van plantaardig eten."
ONKRUID is al flink uit de grond geschoten. Op 24 oktober zijn de website en facebookpagina live gegaan. Binnen zeven dagen was het eerste diner al volledig uitverkocht. Men kan zich nog wel opgeven voor de reservelijst via reserveren@restaurantonkruid.nl.
ONKRUID zal echter meerdere keren per jaar uit de grond schieten op verschillende locaties. Voorlopig alleen nog in Amsterdam, maar zeker met de ambitie om op termijn het land in te gaan. Fans en nieuwsgierigen kunnen zich via de website inschrijven voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven van toekomstige pop-ups.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- "Totaalassortiment aanbieden is een uitdagende maar ook zeer passende stap"
- Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- Regering moet onderzoek doen naar nutriënten uit menselijke mest
- De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca
- 2022-02-18 Nieuwe flagship locatie voor The Avocado Show in Westfield Mall of the Netherlands