"Ik zweer dat ik geen conventionele diervoeders gegeven heb"

Biologische boer in Tirol veroordeeld voor fraude

Een biologische boer in Tirol is maandag 5 november door de regionale rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 14.400 euro. De 46-jarige veehouder wordt ervan beschuldigd dat hij conventionele diervoeders gekocht heeft en dit aan zijn dieren heeft gegeven. De boer beweerde dit besteld hebben voor bevriende conventionele voedingsmiddelen. De verdachte was echter niet bereid om de namen van de andere boeren te onthullen.

"Ik zweer dat ik geen conventionele diervoeders aan mijn dieren gegeven hebt", zo verklaarde de verdachte in de rechtbank. Hij zou zijn eigen dieren enkel biologisch voer gegeven hebben.

"De jury is van mening dat uw verklaringen niet geloofwaardig zijn", zegt rechter Helga Moser. Zij is ervan overtuigd dat de boer de conventionele diervoeders voor zichzelf besteld heeft en dat het slechts een smoes is dat hij dit voor bevriende boeren besteld heeft. "Anders zouden deze boeren zijn verklaring ook zeker komen ondersteunen."

De fraude kwam in 2010 al aan het licht. Pakbonnen en facturen met betrekking tot het gangbare voer waren niet te vinden.

Bron: Salzburg24

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven