Wortelen, asperges en uien zijn belangrijkste bio-groenten in Duitsland

De belangrijkste groente in de Duitse biologische landbouw is de wortel. De wortel wordt gevolgd door asperges en uien. In 2011 was de teelt van biologische groenten wederom een belangrijke bron van inkomsten voor de biologische landbouwers. De gebieden zijn enigszins uitgebreid en hun aandeel in de totale plantaardige productie in Duitsland ligt op 10 procent.

Dit alles kan men concluderen op basis van de beschikbare cijfers van het Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung. Zij hebben de gegevens van 22.506 biologische bedrijven in Duitsland die in totaal op een gebied van 1.015 miljoen hectare biologisch telen. Het aandeel biologische landbouw is goed voor 6,1 procent van het totale grondgebied in Duitsland.

Bron: Gabot.de

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven