Bio-telers en webshop slaan handen ineen om biologisch op menukaart te zetten

Nautilus en EKOkopen.nl samen op horecabeurs Gastronomie 2012

Op 12 en 13 november aanstaande presenteren de biologische webshop EKOkopen.nl en de coöperatie van biologische telers Nautilus Organic zich samen op de nieuwe horecavakbeurs Gastronomie 2012 in Utrecht.

Biologisch beschikbaar voor horeca

Bij de horeca is een groeiende belangstelling voor biologische producten. Deze zijn binnenkort ook online verkrijgbaar via het biologische platform EKOkopen.nl. Hier is een groeiend assortiment biologische producten te vinden, onder andere van twaalf biologische telers die zijn aangesloten bij Coöperatie Nautilus. De telers van biologische aardappelen, groenten en fruit leveren voornamelijk aan grote afnemers zoals supermarkten, natuurvoedingswinkels en de verwerkende industrie in binnen- en buitenland. Door de samenwerking met EKOkopen.nl is het nu ook mogelijk kleinere bestellingen aan horeca en particulieren te leveren.


Piet Beumer en Cris Ribbens, initiatiefnemers van EKOkopen.nl

Biologisch online bestellen

Afnemers zoals restaurants en hotels bestellen via www.ekokopen.nl rechtstreeks bij de biologische leveranciers. EKOkopen.nl zorgt voor de afhandeling en bezorging van de bestelling. "We starten met bezorging in Groot-Amsterdam en de Randstad, maar de ambitie is op korte termijn te kunnen bezorgen aan afnemers in heel Nederland", zegt Yolanda Wigleven, directeur van EKOkopen.nl. "Bij EKOkopen.nl bepalen de leveranciers zelf de verkoopprijs van hun producten. Zo krijgen zij een eerlijke prijs voor hun product zonder de inspanningen die distributie en afhandeling met zich meebrengen."

Nautilus: 100% biologisch

Bij Coöperatie Nautilus zijn ruim vijftig biologische telers aangesloten. Zij zijn samen goed voor een assortiment van meer dan honderd producten met het EKO- of Demeter-keurmerk. "Onze telers krijgen regelmatig de vraag vanuit de horeca of zij misschien ook een paar dozen van hun producten kunnen leveren. Tot op heden was dat niet mogelijk. Zij leveren bijvoorbeeld een hele pallet en dat is voor een gemiddeld restaurant te veel. Door de samenwerking met EKOkopen.nl kunnen de telers nu ook aan deze vraag voldoen", aldus Marrianne Brouwer van Coöperatie Nautilus.

Gastronomie 2012

De beurs Gastronomie 2012 richt zich specifiek op het midden- tot hoogsegment van de hospitality-/horecabranche. Exposanten zijn bedrijven met hoogwaardige producten en diensten, die aansluiten bij het doel en de doelgroep van de vakbeurs. De beurs wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht van maandag 12 tot dinsdag 13 november. Nautilus Organic en EKOkopen.nl zijn op de beurs te vinden op standnummer C058.

Kijk voor meer informatie over de beurs op: www.gastronomie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven