Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioland verlangt reductie van gewasbeschermingsmiddelen

De Duitse vereniging Bioland bekritiseert het onlangs door de Duitse Bondsregering voorgelegde ontwerp van het 'Nationalen Aktionsplans zum nachhaltigen Einsatz von Pflanzenschutzmitteln' (NAP). "Het actieplan van de regering kan in de voorgelegde vorm geen bijdrage leveren aan een blijvende vermindering van de negatieve uitwerkingen die het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen heeft op mensen, planten, dieren, grond en water. Het plan moet aanzienlijk bijgesteld worden", zegt Jan Plagge, voorzitter van Bioland.
 
EU-richtlijnen verplichten Duitsland tot dit actieplan, waarmee de risico's van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen voor mens en milieu gereduceerd moeten worden en de afhankelijkheid van chemische gewasbescherming beperkt moet worden. Begin 2013 zal het actieplan van kracht worden. Om de richtlijnen van de EU om te zetten verlangt Bioland van de Bondsregering een fundamenteel andere gewasbeschermingspolitiek. Alleen door ambitieuze reductiedoelstellingen wat betreft het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en een versterking van de biologische landbouw kan het actieplan goed werken, zo vindt Bioland. Verdere instrumenten ziet Bioland in de invoering van een heffing op gewasbeschermingsmiddelen en een verbod op bijzonder gevaarlijke gewasbeschermingsmiddelen voor bijen en insecten.
 
Publicatiedatum: