"Er zitten echt hartstochtelijke motivaties tussen"

Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012: 34 winkels aangemeld

Tholen - Tot donderdag 1 november kon men winkels aanmelden voor de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012. Jos van Duinen meldt namens de organisatie dat in totaal 34 winkels aangemeld zijn. "Dit zijn er eigenlijk meer dan verwacht. Diverse winkels zijn zelfs vaker dan één keer aangemeld. We hebben meer dan 80 reacties ontvangen", vertelt Jos, die de verkiezing coördineert.

De aangemelde winkels zijn heel divers. "Dit hoopten we ook voorafgaand aan deze verkiezing. Het gaat om zowel grote als kleine winkels, gevestigd in grote steden en winkels die juist een dorpsfunctie hebben." Jos geeft aan dat het nu aan de jury is om een keuze te gaan maken welke vier winkels daadwerkelijk genomineerd worden en dus kans maken op de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012. De juryleden Edwin Crombags (Zuiver Zuivel), Ruud Hendriks (Warmonderhof), Michel Jansen (Kleinste Soepfabriek) en Nico Broersen (Ex-directeur Natudis) zullen zich deze maand buigen over de aanmeldingen.

De winkels zijn vanuit verschillende hoeken aangemeld. Medewerkers van de winkels, groothandels en consumenten reageerden op de oproep om hun favoriete natuurvoedingswinkel aan te melden. Op het aanmeldingsformulier werd ook gevraagd naar een motivatie. Waarom is deze winkel inspirerend voor andere winkeliers of voor consumenten? Wat maakt deze winkel bijzonder? Jos vertelt dat er veel leuke reacties binnen gekomen zijn. "Er zitten hartstochtelijke motivaties tussen van trouwe klanten die al jaren in de winkel komen en zich er helemaal thuis voelen."

Volgens Jos wordt vooral de bevlogenheid van winkeliers gewaardeerd. "Het gaat in deze verkiezing ook niet voor niets om een inspiratieprijs, we willen dat de uiteindelijke winnaar ook andere winkeliers zal inspireren."

De feestelijke prijsuitreiking van de Inspiratieprijs BioWinkel 2012, waaraan behalve de eer een geldbedrag van 2.500 euro verbonden is, vindt plaats tijdens de eerste dag van BioVak 2012, op woensdag 23 januari 2013.

Voor meer informatie:

Jos van Duinen, verkiezingwinkel@josvanduinen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven