Versgroothandel De Zaai-Ster in Leek heeft biologische mosselen uit Ierland in het assortiment opgenomen. Deze biologische mosselen worden gekweekt door John Murphy in de ongerepte omgeving van Bantry in het zuiden van Ierland.
De zuivere smaak en perfecte vorm zijn het resultaat van de wijze waarop de mosselen gekweekt worden. Vastgehecht aan lange kousvormige netten groeien de mosselen in duizenden stuks in het schone Ierse water. Omdat de netten hoog in het water hangen, dicht onder de oppervlakte, zijn licht, zuurstof en voedingsstoffen in ruime mate aanwezig. Hierdoor groeit het mosselbroed in 16 maanden op tot een voor consumptie geschikt product. Na het oogsten worden de mosselen direct gekookt en verpakt om optimale versheid te kunnen garanderen. John Murphy werkt samen met zijn bemanning van 35 toegewijde professionals aan dit duurzame en biologische product.
Claudia en Alwin Meij van visgroothandel Meij uit Volendam zijn zeer enthousiast over de biologische gekookte mosselen van John Murphy en hebben daarom besloten dit product te importeren. Al jaren heeft versgroothandel De Zaai-Ster in Leek de gerookte vis van de familie Meij in het assortiment. De gekookte bio-mosselen zijn vanaf heden dan ook verkrijgbaar.
Voor meer informatie: www.dezaai-ster.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Nu moet blijken of de consument zijn boodschappenpatroon gaat aanpassen"
- BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- De moderne tafel langs de weg
- Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-19 Nieuwbouw en restyling voor BioBandits
- 2022-05-19 BOON Foodconcepts overgenomen door combinatie Green Organics B.V. en Jamael Food Group
- 2022-05-18 Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
- 2022-05-16 AGF-groothandel Gebrs van Aarle viert zonnig 55-jarig jubileum
- 2022-05-12 Egon Verstraeten gaat reststromen aanpakken bij Instock
- 2022-05-11 Machandel nu volledig in Britse handen
- 2022-05-11 Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
- 2022-05-09 Aardappelgroothandel Landjuweel viert 100-jarig jubileum met relaties
- 2022-05-05 Harry Luring brengt bio-boekweit terug in Nederland
- 2022-05-03 Esmeralda Wallast Groenewoud directeur Handhaven NVWA
- 2022-05-03 Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- 2022-04-28 Biologische zeewierboerderij Zeewaar sluit zich aan bij The Seaweed Company
- 2022-04-26 Uit de oude doos: Muzikale veiling met De Kromme Jongens
- 2022-04-25 Grote brand bij De Terp
- 2022-04-20 Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- 2022-04-19 Yarrah bestaat 30 jaar
- 2022-04-19 'New kids on the block' in de overzeese AGF-export
- 2022-04-19 GearStation helpt bij verpakken met hightech kwaliteitsbeoordeling
- 2022-04-15 Grote natuurplannen voor biologisch natuurinclusief Landgoed Bleijendijk
- 2022-04-15 Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Organic Flavour Company