Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Groene goud' van Oostenrijk

Eerste pompoenoliesite van Nederland is online

Pompoenzaadolie.nl is de eerste echte pompoenzaadoliesite van Nederland. Tot nu toe was er nog niet veel bekend over dit 'groene goud' van Oostenrijk. Op de site vindt iedereen informatie, gezondheidsvoordelen alsmede culinaire toepassingen voor deze veelbelovende overheerlijke en bovenal zeer gezonde pompoenzaadolie. De unieke smaakbelevenis luidt een nieuw culinair tijdperk in waarbij, naast de olijfolie, de pompoenzaadolie nu ook in Nederland een begrip zal worden.

Pompoenzaadolie is een groot succes in het thuisland Oostenrijk en verder in geheel Europa. Inmiddels gebruiken vele miljoenen mensen thuis en tienduizenden professionele restaurantkeukens de diepgroene smaakvolle olie.

Pompoenolie staat bekend als een superfood; in 1773 werd het erkend als geneeskrachtig en door bevoegdheden uitgeroepen tot medicijn door de keizerin van Oostenrijk. Het is rijk aan vitamine E en omega 3, 6 en 9 van de gezonde vetten, en is zeer laag in verzadigd vet. Bovendien verlaagt de olie de hoeveelheid cholesterol in het bloed en heeft het een positief effect op de nieren, de prostaat, de blaas en de algehele hormoonhuishouding.

In officieel beschermde gebieden worden de pompoenen verbouwd. Daarna worden de pompoenpitten op hoogwaardige wijze verwerkt als eindproduct en koudgeperst tot een hoogwaardige smaakvolle en voedzame olie. Pompoenzaadolie is een ongelooflijk veelzijdige dressing en finishing olie. De olie is te gebruiken in salades en op pasta, risotto, soepen, stoofschotels, gestoomde groenten, gekookt vlees, koude vleeswaren, gebak, taart en vanille-ijs. Uitermate geschikt voor vegetarische gerechten en ideaal als additief voor gezondheiddrankjes, zoals slowjuices van fruit en groenten. Daarnaast is de pompoenzaadolie lekker over bijvoorbeeld popcorn en mais(gerechten) of is deze te gebruiken als brooddip en als smaakmaker voor dressings, eieren en groenten.

De unieke rijke nootachtige smaak en magische uitstraling door zijn diepgroene en tegelijkertijd warmrode kleur maken deze olie in de keuken een absolute musthave.

Voor meer informatie: www.pompoenzaadolie.nl 
Publicatiedatum: