België is een bierland, met meer dan 750 bieren. Meer dan zestig hiervan zijn biologisch, gebrouwen door dertien verschillende bio-brouwerijen. Verschillende brouwerijen willen in toenemende mate werken met inlandse brouwgerst.
Zo wordt bijvoorbeeld Gageleer nu al gebrouwen met mout afkomstig van Kempense brouwgerst. De gerst wordt door de Antwerpse mouterij Dingemans verwerkt tot mout. Ook productiedirecteur Slabbinck van Mouterij du Château in Henegouwen zoekt leveranciers van biologische brouwgerst. "Biologische brouwgerst wordt 130 tot 150 euro duurder betaald dan gangbare brouwgerst. Minimale hoeveelheid om te verwerken is 35 à 50 ton, maar ook grotere hoeveelheden zijn welkom", aldus Slabbinck. Liefst gaat het om gerst die op een gelijkaardige bodem wordt geteeld en van éénzelfde variëteit. Dit vergemakkelijkt het mouten.
Heb je interesse om zelf brouwgerst te telen, of wil je als brouwer graag mout van inlandse gerst gebruiken? Voor meer informatie kan je terecht bij Paul Verbeke, Ketenmanager BioForum, +32 (0)32869268.
Bron: BioForum
Abonneren
Vacatures
België: Brouwerijen op zoek naar biologische brouwgerst
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-10-02 Nieuw: klimaatpositieve koffie Wonder Beans
- 2023-09-19 Domein Hof te Dieren in 'Langs de IJssel' met Huub Stapel
- 2023-09-15 Best of Both Worlds: Deense klassieker met Nederlandse twist
- 2023-09-14 Yogi Tea vanaf oktober ook in het supermarktschap
- 2023-09-08 Meer statiegeldapparaten nodig, inzameling 'ronduit teleurstellend'
- 2023-09-07 "Overwegen serieus om deze smaak aan ons assortiment toe te voegen"
- 2023-09-05 Standard Investment neemt Spaanse producent Drink6 over
- 2023-09-01 Nieuwe eisen voor wijnetiketten
- 2023-08-29 Neleman sluit winkels in Amsterdam en Utrecht
- 2023-07-21 "Dit merk laat zien welke impact het verbreken van neokoloniale ketenen kan hebben"
- 2023-07-20 Deense biologische 'sparkling tea' maakt entree in Nederland en België
- 2023-07-17 "De Amerikaanse markt wordt steeds belangrijker voor ons"
- 2023-07-14 Grote belangstelling voor failliete stadsbrouwerij De Leckere
- 2023-07-14 Nieuwe Bio Goud wordt op traditionele wijze gebrouwen
- 2023-07-12 "Nederlanders drinken vaker alcoholvrij, biologisch en uit Europa"
- 2023-07-06 Nieuwe bio-koffiesmaak: De Doorzetter