Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Brouwerijen op zoek naar biologische brouwgerst

België is een bierland, met meer dan 750 bieren. Meer dan zestig hiervan zijn biologisch, gebrouwen door dertien verschillende bio-brouwerijen. Verschillende brouwerijen willen in toenemende mate werken met inlandse brouwgerst.

Zo wordt bijvoorbeeld Gageleer nu al gebrouwen met mout afkomstig van Kempense brouwgerst. De gerst wordt door de Antwerpse mouterij Dingemans verwerkt tot mout. Ook productiedirecteur Slabbinck van Mouterij du Château in Henegouwen zoekt leveranciers van biologische brouwgerst. "Biologische brouwgerst wordt 130 tot 150 euro duurder betaald dan gangbare brouwgerst. Minimale hoeveelheid om te verwerken is 35 à 50 ton, maar ook grotere hoeveelheden zijn welkom", aldus Slabbinck. Liefst gaat het om gerst die op een gelijkaardige bodem wordt geteeld en van éénzelfde variëteit. Dit vergemakkelijkt het mouten.

Heb je interesse om zelf brouwgerst te telen, of wil je als brouwer graag mout van inlandse gerst gebruiken? Voor meer informatie kan je terecht bij Paul Verbeke, Ketenmanager BioForum, +32 (0)32869268.

Bron: BioForum
Publicatiedatum: