België is een bierland, met meer dan 750 bieren. Meer dan zestig hiervan zijn biologisch, gebrouwen door dertien verschillende bio-brouwerijen. Verschillende brouwerijen willen in toenemende mate werken met inlandse brouwgerst.
Zo wordt bijvoorbeeld Gageleer nu al gebrouwen met mout afkomstig van Kempense brouwgerst. De gerst wordt door de Antwerpse mouterij Dingemans verwerkt tot mout. Ook productiedirecteur Slabbinck van Mouterij du Château in Henegouwen zoekt leveranciers van biologische brouwgerst. "Biologische brouwgerst wordt 130 tot 150 euro duurder betaald dan gangbare brouwgerst. Minimale hoeveelheid om te verwerken is 35 à 50 ton, maar ook grotere hoeveelheden zijn welkom", aldus Slabbinck. Liefst gaat het om gerst die op een gelijkaardige bodem wordt geteeld en van éénzelfde variëteit. Dit vergemakkelijkt het mouten.
Heb je interesse om zelf brouwgerst te telen, of wil je als brouwer graag mout van inlandse gerst gebruiken? Voor meer informatie kan je terecht bij Paul Verbeke, Ketenmanager BioForum, +32 (0)32869268.
Bron: BioForum

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Flevosap introduceert biodynamische lijn OERsappen
- 2022-05-12 Gouden medaille voor Ur-Pilsener, zilver voor Oertarwe blond
- 2022-05-06 SodaStream breidt uit met biologische fruitsmaken
- 2022-05-05 "Onze kokosazijn is zeker iets bijzonders"
- 2022-05-04 Nu ook pils in blik van De Leckere
- 2022-05-02 Kombucha microdrinks hebben 90% kleinere CO2 footprint
- 2022-04-28 Nieuwe variant limonadesiroop Agropošta: Citroengras & gember
- 2022-04-28 Statiegeld ontvangen via supermarktapp
- 2022-04-26 Roompot schenkt voortaan alleen duurzame wijnen
- 2022-04-22 Binnenkort in de bio-winkels: Dr. Antonio Martins Suco
- 2022-04-14 "100% biologisch koffie- en thee-assortiment moet lukken"
- 2022-04-08 Nieuw: Ginger Turmeric Pineapple in fles van 0,75 liter
- 2022-03-30 Sri Lankaanse theepluksters verdienen eerlijk salaris dankzij thee-abonnement
- 2022-03-30 Isola Bio introduceert 2 eiwitrijke granendranken
- 2022-03-24 Gaat de koninklijke familie bio-wijn maken op Koningsdag?
- 2022-03-23 Frankrijk nu wereldwijd grootste producent biologische wijnen
- 2022-03-22 Sapinca wint World Food Innovation Award voor 'best drink'
- 2022-03-21 Molenhof Talks ontving Camille Depuydt van 'Pajottenlander'
- 2022-03-18 Bio-softdrink Razzle maakt de stap naar Nederland
- 2022-03-16 Drie nieuwe zomerbieren