België: Brouwerijen op zoek naar biologische brouwgerst
Zo wordt bijvoorbeeld Gageleer nu al gebrouwen met mout afkomstig van Kempense brouwgerst. De gerst wordt door de Antwerpse mouterij Dingemans verwerkt tot mout. Ook productiedirecteur Slabbinck van Mouterij du Château in Henegouwen zoekt leveranciers van biologische brouwgerst. "Biologische brouwgerst wordt 130 tot 150 euro duurder betaald dan gangbare brouwgerst. Minimale hoeveelheid om te verwerken is 35 à 50 ton, maar ook grotere hoeveelheden zijn welkom", aldus Slabbinck. Liefst gaat het om gerst die op een gelijkaardige bodem wordt geteeld en van éénzelfde variëteit. Dit vergemakkelijkt het mouten.
Heb je interesse om zelf brouwgerst te telen, of wil je als brouwer graag mout van inlandse gerst gebruiken? Voor meer informatie kan je terecht bij Paul Verbeke, Ketenmanager BioForum, +32 (0)32869268.
Bron: BioForum