Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.
Abonneren
Vacatures
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid
- Sales Manager / Trader
- In- Verkoper Tuinplanten
- Aardbei-veredelaar
- Inkoper / Verkoper BIO groente en fruit
- New business manager
- Internationale Senior Retail Account Manager
- Mango trader
- Commercieel medewerker binnendienst
- Vestigingsmanager / Arbeidsmanager
Wageningse studenten winnen EcoTrophelia Europe met voedzaam product
Studenten van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, hebben 22 oktober in Parijs de EcoTrophelia Europe gewonnen. In deze competitie ontwikkelden verschillende teams uit vijftien Europese landen een nieuw voedingsproduct dat in principe volledig marktrijp is. De Wageningers dongen mee met een alternatief product voor vlees. Food & Nutrition Delta en het Wageningen Universiteits Fonds maakten de deelname van het team financieel mogelijk.
Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.
Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-21 Niet-toegestaan glufosinaat aangetoond in biologische producten
- 2023-09-19 Nieuw in Nederland: keuzedeel agro-ecologie
- 2023-09-18 Inschrijven voor Nuffield Scholarship kan tot 1 oktober
- 2023-09-12 Nieuwe masterclass biologisch van de HAS en Yuverta start eind oktober
- 2023-09-08 Aanmelden Innovatie Challenge voor studenten en young professionals geopend
- 2023-09-07 Blauwtongvirus vastgesteld op enkele schapenbedrijven in Midden-Nederland
- 2023-09-05 VK stelt verplichting COI bij import vanuit de EU opnieuw uit
- 2023-08-31 Linda Broekhuizen nieuwe voorzitter bestuur Foodvalley NL
- 2023-08-17 Extra toezicht op percelen op afstand van de hoofdlocatie
- 2023-08-17 Totaal beheerd vermogen Triodos Investment Management in het eerste halfjaar van 2023 +3,5%
- 2023-08-15 Start tweede inspectie bij hoog risico bedrijven
- 2023-08-11 Alle informatie over eiwithoudende gewassen gebundeld op Zwitsers kennisplatform
- 2023-08-09 Grootste nationale groenteprogramma van start, 120.000 kinderen leren over gezonde voeding
- 2023-08-09 KNMI werkt aan nieuwe klimaatscenario’s
- 2023-08-09 Verdiepingscursus biodynamische landbouw op Warmonderhof
- 2023-07-19 Veel kindermarketing voldoet niet aan de regels
- 2023-07-19 Grote landbouwonderwerpen komen terug in nieuwe trainingen voor de landbouw
- 2023-07-18 Dit zijn de finalisten van de EU Organic Awards 2023
- 2023-07-17 Coen van den Bighelaar nieuwe portefeuillehouder Bedrijfsovername bij NAJK
- 2023-07-17 Schuldenlast drukt steeds zwaarder op bedrijven