Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.
Wageningse studenten winnen EcoTrophelia Europe met voedzaam product
Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.