Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- Lidl zet in op biologische huismerken
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
Wageningse studenten winnen EcoTrophelia Europe met voedzaam product
Studenten van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR, hebben 22 oktober in Parijs de EcoTrophelia Europe gewonnen. In deze competitie ontwikkelden verschillende teams uit vijftien Europese landen een nieuw voedingsproduct dat in principe volledig marktrijp is. De Wageningers dongen mee met een alternatief product voor vlees. Food & Nutrition Delta en het Wageningen Universiteits Fonds maakten de deelname van het team financieel mogelijk.
Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.
Het Nederlandse team, onder leiding van Ralf Hartemink, opleidingsmanager bij Agrotechnologie & Voedingswetenschappen van Wageningen University ontwikkelde Chef.Lupin, een alternatief voor vlees. Dit product is gemaakt van gefermenteerde lupine en verrijkt met havervlokken. Daarmee is het een eiwitrijk product dat tegelijkertijd een belangrijke bron is van vezels, ijzer en andere mineralen. De ontwikkelaars hebben niet alleen bij de ingrediëntensamenstelling rekening gehouden met het milieu, ook de verpakking en het productieproces zorgen er samen voor dat de uitstoot van broeikasgassen bij Chef.Lupin tienmaal lager is dan bij een vergelijkbaar vleesproduct. Aan de prijs is een bedrag van € 8.000,- verbonden. De finale van de EcoTrophelia vond plaats tijdens de internationale voedingsbeurs SIAL in Parijs.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-08 "Minister Adema was op het verkeerde feestje"
- 2023-02-07 Erasmus Universiteit Rotterdam erkent klimaat- en ecologische noodtoestand
- 2023-02-07 Platform voor Zwitserse bio-bedrijven groeit uit tot uitgebreide online winkel
- 2023-02-06 Jongeren lopen mee op de biologische boerderij
- 2023-02-02 Provincie Flevoland zoekt ideeën voor 'ons platteland van morgen'
- 2023-01-30 Laat ook vieze beleggingsfondsen kleur bekennen
- 2023-01-26 Ontdek in 2023 nieuwe afzetmarkten op kosten van het EU-Handelsprogramma
- 2023-01-25 44 procent ouders wil broodtrommel inruilen voor gezonde schoollunch
- 2023-01-23 "We stimuleren jongvolwassenen om de stap naar de kas te zetten en in het diepe te duiken"
- 2023-01-23 Braziliaanse coöperaties zetten in op de sociale functie van land voor meer agro-ecologische landbouw
- 2023-01-17 Lectoraat Eiwittransitie ontvangt projectsubsidie voor onderzoek microbiota in de bodem
- 2023-01-16 Thesisprijs Biologische landbouw en Agro-ecologie uitgereikt aan Jasper Van Opstal
- 2023-01-16 EKO merk verrijkt met 3 sterren
- 2023-01-06 "We krijgen altijd veel erkenning vanuit de bio-branche"
- 2022-12-23 "Vervolgonderzoek naar duurzame prijsvorming blijft nodig"
- 2022-12-20 Sector juicht actieplan toe
- 2022-12-20 Wat gaan we doen met 26 miljoen?
- 2022-12-19 "Er is geen tijd meer om elkaar voor de gek te houden"
- 2022-12-19 Biologisch Actieplan: Van 4% naar 15% biologische landbouw in 2030
- 2022-12-19 Derde Organic Business Leadership Cours officieel afgerond