Kruidenteelt in Albanië blijkt goede zet voor Sonnentor

Sonnentor uit Waldviertel investeert in duurzame landbouw in Albanië. De zoektocht naar telers voor bio-producten blijkt wel vrij lastig. De Thee-adventkalender is het best verkochte losse product van Sonnentor. Dat daarin bloemen en kruiden uit Albanië zitten, komt omdat Sonnentor sinds 2008 thee, kruiden, koffie en andere producten laat produceren in Albanië.

"Het begon met een opleiding voor telers in de biologische kruidenteelt", zegt Ewald Redl, mede-directeur van Sonnentor. Vandaag de dag leveren vijf tot tien telers, die weer samenwerken met mensen die in het wild kruiden plukken, aan het Oostenrijkse bedrijf.Sonnentor heeft in het begin 200.000 euro in het Albanese project geïnvesteerd. Hierbij kreeg het bedrijf steun van Entwicklungszusammenarbeit (ADA) uit Oostenrijk. "We hoeven nu alleen nog maar in kennis te investeren. over teelt- en droogtechnieken bijvoorbeeld. Het klimaat en de grootschalige teeltfaciliteiten waren van cruciaal belang in onze keuze om naar Albanië uit te wijken. Zestig procent van onze grondstoffen komt uit Oostenrijk en ongeveer tien tot vijftien procent uit Zuidoost-Europa."

Redl geeft aan dat er in Albanië groeiende interesse is voor biologische producten. Er wordt jaarlijks voor ongeveer 15.000 euro aan bio-producten verkocht. "De trend richting biologisch is groeiende."

Bron: Witschafts Blatt

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven