Warmonderhof brengt mineralenkringloop in beeld

Studenten van de Warmonderhof zijn betrokken bij het project Van Koploper naar Peloton. Het is een project waarbij studenten van verschillende opleidingen de stikstof (N) en fosfaat (P2O5) kringloop van veehouderijbedrijven in beeld brengen. De studenten komen van CAH Vilentum uit Dronten, van Hall Larenstein uit Leeuwarden, Helicon uit Den Bosch en het Groenhorst College uit Barneveld, Emmeloord en Dronten.

Vanuit de Warmonderhof wordt de volgende toelichting gegeven: "In het project worden vooral gangbare bedrijven in beeld gebracht. Wij, studenten van de Warmonderhof, vinden het belangrijk dat ook van biologische bedrijven de mineralenkringloop in beeld wordt gebracht. Door de biologische bedrijfsvoering spreekt het voor zich dat u en wij in het kringloopgedachtegoed denken. Met de kringloopwijzer kunnen we dit prachtig onderbouwen met cijfers. Wij bieden u de mogelijkheid om samen met ons de kringloopcijfers van uw bedrijf in beeld te brengen. Dit doen we door middel van een bedrijfsbezoek. Wij zullen dan samen met u de kringloopcijfers berekenen aan de hand van onder andere kuilanalyses en vee-statistieken. De resultaten van het onderzoek gaan we presenteren op de BioVak."

Heeft u vragen of interesse dan kunt u mailen naar bio.kringloop@gmail.com of bellen naar Catrinus Veninga, student Warmonderhof, 06 27135471 (tussen 18:00 en 20:00 uur).

Bron: website Natuurweide 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven