Het Nieuwe Werken doe je zelf!

Het Nieuwe Werken kan vaker dan je denkt. Ook werknemers in beroepen die gebonden zijn aan een vaste werkplek kunnen genieten van de voordelen van Het Nieuwe Werken. Meer regie over hun werktijden zorgt voor minder stress. Op 17 oktober heeft een coalitie van bedrijven, overheid, vakbonden en Natuur & Milieu de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf! 2012 gelanceerd. Het hoogtepunt van de campagne is de Week van Het Nieuwe Werken van 12 tot en met 16 november 2012.

Witte jas en blauwe overall

Het Nieuwe Werken is niet alleen weggelegd voor mensen op kantoor, maar ook voor mensen in witte jas en blauwe overall. In deze campagne krijgen onder andere werknemers in de zorg en de industrie een gezicht. Zij zijn de voorbeelden en boegbeelden van mogelijkheden waaraan niet iedereen meteen denkt: van zelfroosteren tot uitgebreide ICT-toepassingen. 65% van de werknemers bepaalt graag zelf wanneer hij of zij werkt (onderzoek Kenniscentrum Werk en Vervoer, 2012). Zeggenschap over werktijden leidt tot meer tevredenheid bij werknemers, minder ziekteverzuim en meer efficiency voor het bedrijf.Tem de tijd is de campagneslogan van dit jaar. Want meer regie over tijd, dat is wat veel werknemers wel willen maar nog niet iedereen is gegund. Onder het motto Test je tijd geeft een online 'Tijdmanager' inzicht in de balans tussen werk en privé en geeft tips voor verbetering. Wat gedacht van een power nap in de baas zijn tijd?

Van (voor)oordelen naar voorbeelden

Na eerdere campagnes over vooroordelen en voordelen van Het Nieuwe Werken gaat het in deze campagne vooral om voorbeelden. Laten zien dat Het Nieuwe Werken vaker kan dan je denkt. Via de campagnesite www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl kunnen werknemers en werkgevers zich vanaf nu aanmelden voor tal van activiteiten tijdens de Week van Het Nieuwe Werken, zoals workshops, masterclasses en excursies naar bedrijven die Het Nieuwe Werken al hebben ingevoerd. Via de website kunnen ze gebruik maken van tips & tools en in contact komen met adviseurs die hen op weg helpen. Aanbiedingen verleiden mensen om het experiment aan te gaan. Zo zijn gratis hand- en e-books beschikbaar en kan men cloud computing software met korting bestellen.

Open Huis

In samenwerking met het TelewerkforumHNW en e-office is er weer Het Open Huis. Maar liefst 37 koploperbedrijven in het hele land zetten hun deuren open en laten zien hoe zij Het Nieuwe Werken in al zijn facetten hebben ingevoerd. Managers, HNW-projectleiders, HRM-medewerkers, OR-leden en andere belangstellenden zijn welkom om Het Nieuwe Werken in de praktijk te zien en te ervaren. Bezoekers zich aanmelden voor een rondleiding.

HNW Award

Dit jaar wordt in de Week van Het Nieuwe Werken voor het eerst de HNW-Award uitgereikt. De HNW-Award is een onderscheiding voor een bedrijf of project dat op innovatieve en vooruitstrevende wijze met Het Nieuwe Werken bezig is. Bijvoorbeeld een bedrijf in een branche waar het niet wordt verwacht. De inschrijftermijn is tot 29 oktober 12:00 uur. De HNW-Award is een initiatief van Stichting TelewerkForumHNW en Natuur & Milieu.

Drie keer goed

Het Nieuwe Werken biedt voordelen voor werkgevers, werknemers en het milieu. Mensen worden er gelukkiger van omdat ze zelf hun tijd kunnen indelen. Door daarnaast te kiezen voor een andere dagindeling (vroeger of later naar het werk) en bewust te kiezen voor trein, auto of niet reizen, wordt veel tijd- en milieuwinst geboekt. Werkgevers zien de kosten voor kantoorruimte en reizen teruglopen en weten tevreden werknemers aan zich te binden.

Coalitie

'Het Nieuwe Werken doe je zelf!' is een initiatief van Natuur & Milieu. Hoofdpartners zijn het Platform Slim Werken Slim Reizen, Kinderopvang Nederland en Nationale Postcode Loterij. Partners zijn ABN AMRO, Centraal Beheer Achmea, Concorde, Het Nieuwe Rijden, Microsoft, Regus NS|Station2Station, TelewerkforumHNW en Veldhoen + Company.

Voor meer informatie: www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.