"Frank Wijnands: "We zijn er voor de hele sector"

KennisCoalitie Organics biedt maatwerk in kennis en opleiding

Tholen - KennisCoalitie Organics (KC Organics) is de nieuwe partner voor kennis en opleiding in de biologische sector. Het biedt en bundelt cursussen, opleidingen, scholingen, trainingen en workshops, op alle terreinen in de biologische keten. Het is een samenwerkingsverband tussen Bionext, LTO Noord, CAH Dronten, Wageningen UR en Louis Bolk Instituut.
 
Frank Wijnands is contactpersoon van KC Organics. Hij geeft toelichting op de oprichting: "Deze partijen waren al een tijd met elkaar in gesprek over hoe deze coalitie van de grond moest komen. Met de oprichting kunnen we concreet gaan samenwerken op dit terrein."
 
Sinds 1 april is Frank als lector Organics werkzaam bij de CAH Dronten. Bij zijn aanstelling kreeg hij als opdracht om de samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderzoek en onderwijs in de biologische landbouw te versterken. "Hier is deze KennisCoalitie uit voortgekomen", vertelt Frank. "Samen gaan we voor sterkere verbindingen tussen onderwijs en bedrijfsleven. We zijn er voor de hele sector. Iedereen die een vraag heeft kan bij ons terecht."
 

Frank Wijnands sprak tijdens het congres 'Biologische landbouw - innoveren met ambitie' op 6 december 2012 (presentatie 'Van kennisontwikkeling tot kennisbenutting').

Maar wat kan KC Organics nu concreet betekenen voor bijvoorbeeld agrarische ondernemingen? Frank geeft een opdracht voor een groot bio-pluimveebedrijf als voorbeeld: "Zij wilden hun personeel bij laten scholen. LBI en Wageningen UR hebben samen een korte opleiding opgezet om dit in te vullen." Volgens Frank is het grootste voordeel van de KennisCoalitie Organics dat deze maatwerk levert door de bundeling van expertise van de partners. "We kunnen onze diensten daardoor specifiek op het bedrijf of keten afstemmen. Denk bijvoorbeeld ook aan opleiding van winkelvloermedewerkers of het leren opzetten van antibioticavrije ketens."
 
KC Organics biedt maatwerk voor uw vragen. Zo organiseert Bionext allerlei colleges over actuele onderwerpen. Op 1 november wordt bijvoorbeeld een bijeenkomst gehouden over 'De marketing van biologisch - van trendwatching naar cijfers, van verpakking tot winkelformule'.
 
Frank geeft toe dat het komende jaar moet bewijzen hoeveel behoefte er binnen de sector is aan de diensten die de KennisCoalitie biedt. "In het voortraject is in ieder geval al gebleken dat er duidelijk behoefte is aan maatwerk op gebied van kennis en onderzoek."

Voor meer informatie:

Frank Wijnands
KC Organics
0320 291621
frank.wijnands@wur.nl
www.kcorganics.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven