Bio-gewassen lijken droogte in VS beter te doorstaan dan conventionele gewassen

De recente droogte in de Verenigde Staten heeft veel gewassen beschadigd en de voedselprijzen aanzienlijk opgedreven. Echter, de biologische telers lijken beter met de droogte om te kunnen gaan, dankzij de alternatieve teeltmethoden.

Molly Breslin uit Illinois teelt biologische graan, maïs en exotische bonen. Ze doet dit uit ideologie, geeft ze aan in het onderstaande filmpje. "Ik teel ook biologisch om de wereld te redden, boon voor boon."

Volgens Molly is het deze zomer zeer gunstig geweest dat de biologische bodemmanagementmethoden ervoor zorgen dat de bodem langer vocht vasthoudt. Hierdoor hadden de gewassen volgens haar minder last van de droogte dan de gewassen van de conventionele telers.

Ze heeft ook een duidelijke mening over de vraag of biologische landbouw de wereld kan voeden: "Veel mensen zeggen dat biologische landbouw de wereld niet kan voeden. Mijn reactie is daarop dat wanneer we evenveel budget vrijmaken voor onderzoek naar biologische landbouw als voor onderzoek naar conventionele landbouwmethoden, het volgens mij een heel ander verhaal zou zijn."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven