Dutch Sustainable Growth Coalition:

"Rutte en Samsom moeten werk maken van duurzame economische groei"

De deelnemers aan de Dutch Sustainable Growth Coalition (Unilever, AkzoNobel, Heineken, Philips, FrieslandCampina, Shell, KLM, DSM, VNO-NCW en Ernst & Young) roepen Mark Rutte en Diederik Samsom op om in het regeerakkoord werk te maken van duurzame economische groei. "Naar wij hopen en verwachten, vormen afspraken die leiden tot snelle terugkeer op het pad van substantiële duurzame economische groei de kern van het regeerakkoord dat u thans aan het voorbereiden bent. Het is belangrijk om daarbij voor ogen te houden dat ondernemingen en ondernemers een sleutelrol kunnen vervullen in het realiseren van duurzame groei", zo schrijven zij in een brief aan de informateurs.

Sustainability valley

De ceo's van acht grote multinationals stellen maximaal te willen bijdragen aan het oplossen van de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Ook willen zij Nederland op de kaart zetten als één van de sustainability valleys in de wereld. Daarvoor vragen zij van het nieuw te vormen kabinet een consistent beleid op het gebied van onder meer milieu, energie, klimaat en voedsel. Per doelstelling moet de overheid vasthouden aan één instrument dat de concurrentie niet verstoort. "Voorkom stapeling en voortdurende verandering van beleids- en overheidsinstrumenten die op hetzelfde doel gericht zijn."

Biobased economy

Ook moet het kabinet de GreenDeal-aanpak en het topsectorenbeleid continueren en waar nodig verder uitbouwen. Duurzaamheid moet een plek krijgen in curricula en onderzoeksprogramma's van universiteiten, hoger en middelbaar onderwijs, zodat bewustwording rondom duurzaamheid en duurzaam ondernemerschap wordt gestimuleerd. De politiek moet zich inzetten voor de biobased economy, onder meer door een actieve lobby in Brussel te voeren gericht op het stimuleren van meer innovatie in de Europese agrosector en een nultarief invoerrechten voor duurzaam geproduceerde landbouwgewassen.

Bron: VNO-NCW via Medicalfacts

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven