Eerste bio-supermarkt in Duitsland opende 25 jaar geleden

Een kwart eeuw geleden begon het succesverhaal van nu 70 Alnatura Super Natur-winkels. Het eerste filiaal van de Hessische bio-handelaar opende op 1 oktober 1987 in Mannheim. Op dat moment was dat de eerste biologische supermarkt in Duitsland. Een jaar eerder lagen de eerste biologische producten onder de merknaam Alnatura al op de planken.

Oprichter en algemeen directeur Götz Rehn herinnert zich het turbulente begin nog goed: "Veel vrienden en familie hebben bijgedragen aan de realisatie van de eerste winkel. Zonder hun hulp en inzet hadden we dit nooit gered."


Foto's van de eerste Alnatura-winkel

De klanten adopteerden het toen nog vrij nieuwe concept al snel. En binnen korte tijd openden nog meer Alnatura-winkels in Karlsruhe, Kassel en Darmstadt. Dit werd gevolgd door een gestage uitbreiding van het aantal winkels. Momenteel zijn er in Duitsland 70 Alnatura-winkels in 39 steden.

Voor het nieuwe boekjaar is het bedrijf van plan om 12 nieuwe winkels te openen. Onder meer in Frankfurt, München en Berlijn. Sinds deze zomer kunnen klanten ook in Zwitserland bij Alnatura terecht. Op 30 augustus opende de eerste Alnatura in Zürich. Deze winkel is ontstaan uit een samenwerking met Migros, de grootste Zwitserse retailer.

'Zinvol handelen voor mens en aarde' is nog altijd het bedrijfsprincipe. Wel is in de afgelopen 25 jaar het uiterlijk van de winkels sterk veranderd, de uitgangspunten zijn echter hetzelfde gebleven.Bij Alnatura is het belangrijk dat zoveel mogelijk verse producten -groenten, fruit, brood en gebak - afkomstig zijn uit de regio. Dit om de binnenlandse landbouw te stimuleren. Korte transportroutes dragen bij aan de bescherming van het milieu en zorgen ervoor dat de geleverde goederen dagvers zijn.

Bron: Proplanta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven