Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-brood in fairtrade verrassingslunch voor leerkrachten van de Distelvlinder

Afgelopen vrijdag 5 oktober was het de 'dag van de leraar'. Reden voor één van de leerkrachten van basisschool de Distelvlinder in Culemborg om haar collega's eens te verwennen. Die werden dan ook in het zonnetje gezet met een heerlijke fairtrade verrassingslunch, aangeboden door de stichting fairtrade gemeente.

Fairtrade sluit mooi aan bij de scholen, want door eerlijke handel kunnen meer kinderen naar school. Onderwijs is hier belangrijk, maar nog meer in ontwikkelingslanden om aan armoede te ontsnappen. Voor een kans op een betere toekomst, waar de leraar heel belangrijk bij is. Om te leren, te groeien en jezelf te ontwikkelen. De lunch sloot meteen mooi aan op het thema van de Kinderboekenweek: 'hallo wereld'. De leraren konden dan ook werelds genieten van heerlijke fairtrade sapjes, mintthee op Marokkaanse wijze gezet, koffie op Costaricaanse wijze bereid, fairtrade broodbeleg en biologisch brood van natuurvoedingswinkel Naturijn.

Bron: Culemborgse Courant 
Publicatiedatum: