Nieuwe bio-beurs Biofood: 23 en 24 september 2013 in Parijs

De organisator van de beurzen SIAL en Natexpo plannen een nieuwe Biobeurs: Biofood. Van 21 tot 25 oktober vind de Sial in Parijs plaats. In hal 8 van deze beurs vindt men vele bio-producten en verder zijn er over de gehele beurs verspreid ook nog tal van bio-producten te vinden.

De Natexpo die van 20-23 oktober 2013 plaatsvindt wordt daarentegen al sinds jaren door de bio-vakhandel bezocht.

In het Bioland Frankrijk mist men dan ook een overzichtelijke levensmiddelenbeurs uitsluitend voor biologische producten, waar men vakhandel en retail voor uitnodigen kan. Hiertoe plant men nu de nieuwe Biofood-beurs. Zeer bewust maar 2 dagen en bovendien in de buurt van de stad.De nieuwe beurs vindt dus nog vóór de Anuga plaats, die van 5 tot en met 9 oktober 2013 in Duitsland zal plaatsvinden. Dat is dus vanuit het oogpunt van de Duitse markt prima gepland. De afstand tussen Anuga en Natexpo biedt genoeg ruimte voor nog een extra beurs.

Inhoudelijk gezien is het meer dan zinvol, dat men in Frankrijk over een familiaire, overzichtelijke retail-bio-beurs nadenkt. Binnen de Franse retail is een duidelijke toename van de omzet binnen het bio-segment waar te nemen. Dit is de reden dat Frankrijk een zeer interessante markt is voor bio-ondernemers. Het is daarom verstandig om datum van de Biofood in Parijs alvast in de agenda's op te nemen.

Bent u geïnteresseerd in de Europese markt voor biologische voeding en wilt u weten waar uw kansen liggen? Hebt u ondersteuning nodig bij het uitbreiden van uw exportactiviteiten op dit gebied? LIBERA werkt samen met Ein Herz Für BIO, een strategische partner op het gebied van biologische levensmiddelen (Ein Herz für BIO). Ein Herz für BIO is het grootste netwerk voor de Duitse bio-markt. We beschikken over een uitgebreid netwerk van contacten met leveranciers van en de handel in biologische producten in onder meer Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië.

LIBERA ondersteunt u bij onder meer de marktverkenning en marktbetreding in Duitsland, maar ook in Frankrijk of andere Europese landen.

Neem voor meer informatie contact op met LIBERA: petra.van.egmond@libera-export.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven