Boete voor kruidendrogerij vanwege vergiftiging van kalveren

Op 1 oktober heeft de economische politierechter in Lelystad een kruidendrogerij uit Biddinghuizen veroordeeld tot een boete van 2500 euro. De rechter acht bewezen dat het bedrijf in oktober 2010 twee containers peterseliesteeltjes heeft geleverd aan een bedrijf dat diervoeders levert uit Bant in de gemeente Noordoostpolder. Een deel van de partij bleek de giftige stof digitalis (Vingerhoedskruid) te bevatten. Door het gebruik van het verontreinigde voer stierven 69 kalveren.

Een woordvoerder van de kruidendrogerij stelde dat de partij peterseliesteeltjes niet voor verwerking in veevoer bestemd was, maar naar een biovergister had gemoeten. Dat had men ook wel aangegeven aan de vervoerder van de partij. "We wisten zelf niet waar de partij naar toe ging."

De officier van Justitie achtte de drogerij wel schuldig. Het was volgens haar wel bekend dat de peterseliesteeltjes in veevoer verwerkt zouden worden. Ze was van mening dat de drogerij een groot risico had genomen en eiste een boete van 2500 euro. De rechter oordeelde dat de kruidendrogerij schuldig was en ging mee in de eis van de officier van Justitie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven