De Natuurweide blijft strijden voor faire melkprijs

"Teunis Jacob Slob: "Tekort aan bio-melk zal omschakelaars aanmoedigen"

Tholen - In diverse media is het bericht verschenen dat de Nederlandse boeren de vraag naar biologische melk niet aankunnen. Er bestaat net als vorig jaar een tekort aan bio-melk. Volgens Teunis Jacob Slob van De Natuurweide is het alleen maar positief dat er een tekort is. De voorzitter van de vereniging van biologische melkveehouders hoopt dat er door dit soort berichten weer meer omschakelaars zich zullen aandienen.
 
"Dit tekort heeft vooral zijn weerslag aan de afzetkant. De leden van De Natuurweide merken direct zelf niks van het tekort. Wel hoop ik dat dit mogelijke omschakelaars aanspoort om te kiezen voor de biologische werkwijze. Het zal echter niet zo zijn dat hierdoor morgen meteen meer melk beschikbaar komt. Hier is een lange adem voor nodig. Zo hebben we vorige week weer een nieuw lid mogen verwelkomen bij De Natuurweide, maar deze melkveehouder zal pas in 2014 voor het eerst bio-gecertificeerde melk kunnen leveren."
 

Onderhandelingen melkprijs

Teunis Jacob hoopt dat de huidige marktsituatie, gekenmerkt door een stijgende vraag, ook een positieve uitwerking zal hebben op de onderhandelingen met FrieslandCampina. Vorige week heeft de zuivelcoƶperatie een nieuwe prijssystematiek voor biologische boerderijmelk gepresenteerd. Veel bio-melkveehouders zijn hier ontevreden over omdat zij vrezen voor een te lage melkprijs in de toekomst.
 
"We blijven hierover in overleg met FrieslandCampina. We willen toe naar een goede prijs en een goede weging. Het tekort aan biologische melk is een goede onderbouwing van ons standpunt. Dit toont namelijk aan dat de markt zich positief ontwikkelt en wij zijn van mening dat de biologische melkveehouders een faire melkprijs verdienen."
 
Voor meer informatie:
 
Teunis Jacob Slob
De Natuurweide
06 24139826
tjslob@solcon.nl
www.denatuurweide.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven