Grote uitdaging voor haar is nu nog de logistiek. "Een deel van de producten die ik verkoop, komt binnen via de groothandel. Dat loopt dus soepel. Maar er zijn ook veel producten waar dit anders ligt. Het is namelijk lang niet altijd rendabel om de producten te halen of te laten brengen. Veel bereiders van Friese lekkernijen maken kleine hoeveelheden. Het gaat er dus om logische routes te vinden en veel te combineren bij het transport. Nu ben ik daar nog veel tijd aan kwijt. Het is ook landelijk een groot probleem, maar over een jaar hoop ik dat dit veel beter georganiseerd zal zijn. Er liggen vast mogelijkheden want het is een gegeven dat streekproducten ook landelijk steeds populairder worden." Voor Van der Molen is het van groot belang dat ze weet waar de producten vandaan komen. "Ik ben bij bijna alle producenten geweest."
Broccante
Vier jaar geleden heeft de ondernemer uit Kollumerzwaag het pand gekocht. Eerst met de intentie om er een broccantewinkel in te vestigen. Vijf maanden geleden was het voor haar echter zeker dat het alleen streekproducten moesten zijn, veelal biologisch. Op veertig vierkante meter staan de producten nu uitgestald. "Het is een grote uitdaging om dit alleen te doen. Vooral op logistiek gebied. Ik kan dan ook nog wel wat hulp gebruiken om dit op poten te zetten. Graag wil ik hierover praten met mensen die zich betrokken voelen en zoeken naar oplossingen."Bron: Friesch Dagblad