EetGeenDierenDag al een groot succes

Op 28 september is de radiocampagne voor de tweede 'EetGeenDierenDag' van start gegaan. Wakker Dier wil dat 4 oktober dé dag wordt dat heel Nederland geen dieren eet. Het is nu al een groot succes doordat veel grote bedrijven meedoen zoals Vodafone, Nuon, Randstad, Siemens, Bol.com, Toyota, Tatasteel en Eneco. Zij serveren (zo goed als) vleesloos in het bedrijfsrestaurant. Als heel Nederland meedoet, scheelt dat ruim 400.000 dieren een rit naar het slachthuis.

Bovendien vinden de organisatoren van de actie het belangrijk dat mensen beseffen dat, juist op Dierendag, het vlees op hun bord eigenlijk een dier is. Wakker Dier krijgt bijval van BN'ers-koppel Bastiaan en Tooske Ragas. Bastiaan: "Wij eten thuis wel vlees, voornamelijk biologisch. Maar ook wij realiseren ons dat we met elkaar teveel vlees eten. Daarom ondersteunen wij de EetGeenDierenDag-actie van Wakker Dier". Iedereen kan meedoen met EetGeenDierenDag en zijn of haar eigen bedrijf, vrienden en familie opgeven via deze pagina.

Vanaf 28 september zijn Bastiaan en Tooske Ragas op de radio te horen met de oproep om mee te doen met 'EetGeenDierenDag'.

Bastiaan Ragas

Bastiaan is zanger, acteur, theaterproducent en schrijver: "Wij eten thuis bijna alleen maar biologisch vlees en groenten. Ik ben mij bewust dat we minder vlees moeten eten, omdat de wereld onze vleesconsumptie niet aankan. Ook vind ik het belangrijk om mij uit te spreken tegen de onwezenlijke manier waarop men dieren behandeld in de intensieve vee-industrie. Dierendag lijkt me een heel goed moment om te beginnen met minder vlees te eten."

Tooske Ragas

Tooske begon haar carrière bij de muziekzender TMF, brak bij het grote publiek door met Idols. Sinds 2006 is Tooske een van de vaste gezichten van televisiezender SBS 6, waar zij dit najaar te zien is in een nieuw programma 'Klas van '89': "Wij eten thuis graag vlees, maar wel bewust. Dat betekent niet elke dag en voornamelijk biologisch. Ik hoop dat door EetGeenDierenDag nog meer mensen bewuster om zullen gaan met het vlees dat ze eten, hoeveel ze ervan eten en waar het vandaan komt."

EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine

Bedrijfscateraars reageerden net als vorig jaar enthousiast en faciliteren EetGeenDierenDag in de bedrijfskantine:
  • ISS catering serveert bijna geheel vegetarisch (op vleeswaren na) voor 14.000 lunchgasten.
  • Kragtwijk catering serveert geheel vegetarisch aan haar 1.300 lunchgebruikers.
  • Albron riep actief haar opdrachtgevers op om mee te doen: ongeveer 60 bedrijven doen mee met gezamenlijk ongeveer 6.000 lunchgasten.

De volgende bedrijven gaven direct bij Wakker Dier aan mee te doen: Vodafone, Toyota, Nuon, Siemens, de Vogelbescherming, War Child, Randstad, Tatasteel, Eneco, DZB, Bol.com, Omroep Brabant en BAM. Een overzicht van alle bedrijven wordt bijgehouden op www.wakkerdier.nl/EetGeenDierenDag. Wakker Dier hoopt dat veel meer bedrijven zich hierbij aansluiten. In totaal lunchen nu al bijna 25.000 mensen vegetarisch op EetGeenDierenDag.

Doe mee met EetGeenDierenDag

Iedereen kan meedoen met EetGeenDierenDag: door posters op te hangen, vegetarisch te lunchen met collega's, 's avonds vlees- en visloos te koken voor vrienden of familie en/of door de boodschap te verspreiden via facebook en twitter.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven