Diversiteit aanmeldingen Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012 groot

De organisatie van de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012 heeft inmiddels tientallen aanmeldingen ontvangen. Zowel enthousiaste consumenten, branche-organisaties als ondernemers zelf hebben winkels aangemeld. De diversiteit is groot, naast grotere winkels in steden zijn er kleinere winkels met een dorpsfunctie aangemeld. Het gaat zowel om leden van biologische ketenorganisaties als onafhankelijke winkels en webshops, een bont gezelschap is ontstaan. De jury wacht de taak om deze biologische appels met peren te vergelijken en de meest inspirerende winkel te selecteren. Aanmelden kan nog tot eind oktober via een inschrijvingsformulier op www.biovak.nl.

Bureau ICEM, Joop en Mike de Looze van BioVak, en de dit jaar opgerichte Biowinkeliersvereniging hebben de handen ineengeslagen en de verkiezing van de meest inspirerende bio-winkel van Nederland uitgeschreven. De organisatie van de jaarlijkse vakbeurs stelt voor de winnaar een geldbedrag van 2.500 euro beschikbaar.

"Het gaat niet om de grootste winkel of de winkel met de meeste omzet", laat de organisatie weten. "Een kleine winkel in een dorp runnen vraagt om een andere aanpak dan een biologische supermarkt in een grote stad managen. Elke winkel heeft andere kwaliteiten. De een zet in op prijs, de ander op verleiding. Er zijn er ook die het nog anders doen. De verschillende winkeliers hebben verschillende capaciteiten. Het gaat er bij de verkiezing om hoe winkels consumenten of collega's inspireren."

Alle winkels, groot of klein, onafhankelijk of lid van een ketenorganisatie, kunnen meedoen aan de verkiezing. Een onafhankelijke vierkoppige jury uit de biologische sector kiest op basis van de aanbevelingen een aantal genomineerden uit. Deze genomineerden worden door hen bezocht. Daarna weegt de jury haar bevindingen en kiest zij een uiteindelijke winnaar.

De organisatie wil dat winkeliers elkaar door dit nieuwe initiatief inspireren, wat de uitstraling van de biologische sector als geheel ten goede komt.

De feestelijke uitreiking van de Inspiratieprijs Bio-Winkel 2012 vindt plaats op woensdag 23 januari 2013 om 20:30 uur tijdens BioVak in het IJsselhallencomplex in Zwolle.

Behalve de verkoop van (vrijwel) uitsluitend biologische producten, zijn er geen voorwaarden om mee te kunnen doen aan de verkiezing.

Aanmelden kan tot 1 november via www.biovak.nl, of stuur een mail naar: verkiezingwinkel@josvanduinen.nl.

BioVak vindt plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2013.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven