Duurzaam management blijkt rendabel

Bedrijven die de beste realisaties laten optekenen op het gebied van duurzaamheid, bieden ook de beste winstmarges en aandeelhouderswaarde. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Osmosis Investment Management. De onderzoekers stelden vast dat de duurzaamste bedrijven, die aangegeven hadden het Model of Resource Efficiency te implementeren, de voorbije jaren een gemiddelde winstmarge van 12,7 procent lieten optekenen, tegenover 6,3 procent voor de zesduizend grootste ondernemingen van de wereld.

Er wordt aan toegevoegd dat de duurzame leiders aan hun aandeelhouders een meerwaarde van 16,4 procent hebben opgeleverd, tegenover een gemiddelde van 5,5 procent voor de zesduizend grootste bedrijven van de wereld. "Er wordt vaak beweerd dat milieuvriendelijke activiteiten een negatieve impact hebben op de prestaties van de bedrijven, maar deze studie geeft duidelijk aan dat die kritiek helemaal niet met de waarheid strookt", geeft Gerrit Heyns, partner bij Osmosis Investment Management, aan.

"Duurzaamheid wordt al te vaak in de hoek van de goede intenties en het positieve gevoel, met de onvermijdelijke negatieve consequenties voor de resultaten, geduwd," zegt Heyns nog. "Niet alleen levert een duurzaam beleid bovengemiddelde resultaten op, maar herbergt bovendien vaak ook managementteams die vooruit kunnen denken en rekening houden met een toekomstige economie die gestuurd zal worden door een grotere schaarsheid van bronnen."

Bron: Zita.be

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven