Bijeenkomst 'Voedselsoevereiniteit-wie bepaalt wat jij eet?' in Amersfoort: 2 oktober

Bepaal jij wat je eet en hoe je voedsel wordt verbouwd? Wie bepaalt welke zaden de boer gebruikt? Wie heeft zeggenschap over zaaigoed en genen? Op 2 oktober wordt in Amersfoort de bijeenkomst 'Voedselsoevereiniteit - wie bepaalt wat jij eet?' gehouden. Een avond over hoe soeverein we zijn en de invloed die we hebben.

Meike Vierstra van ASEED Europe zal vertellen over de wereldwijde beweging die streeft naar 'voedselsoevereiniteit', een alternatief voor het huidige industriële landbouw- en voedselsysteem. Ze zal ook uitleggen wat lokale voedselcollectieven met dat alternatief te maken hebben.

Abel Hertzberger zal uitleg geven over het hoe en waarom van 'voedselkollektief De Koppelpoort'. Dit is een collectief in Amersfoort dat biologisch geproduceerde groenten, eieren en kaas rechtstreeks betrekt van telers in de buurt.

Datum: 2 oktober 2012
Tijd: 20:00–22:00 uur
Plaats: De Expeditie, Schimmelpenninckkade 30, 3813 AE Amersfoort
Entree: 3,50 per persoon (inclusief koffie of thee).
Contact: expeditie@antenna.nl, versvoko@aseed.net, 033 4753001

Kijk voor meer informatie over voedselsoevereiniteit op: www.aseed.net. En voor meer informatie over Voedselkollektief De Koppelpoort kan men terecht op www.voedselkollektief.nl.

Bron: DeStadAmersfoort.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven