Volgens een onderzoek van Coop willen Zwitserse consumenten dat vooral de groenten en fruit die ze kopen biologisch zijn. Coop vroeg zich af voor welke producten de consument zich vaker tot de biologische sector wendt. Vooral voor de aankoop van groenten en fruit lijkt de bio-werkwijze een belangrijke rol te spelen. Vijfenzestig procent gaf aan bij de aankoop van groenten en fruit daarop te letten. Vlees en gevogelte staat met 55 procent op de tweede plaats, zuivelproducten met 40 procent op de derde plaats. In de wijn speelt de bio-landbouwmethode slechts een kleine rol: 15 procent van de deelnemers zei dat biologische landbouw belangrijk is in de aankoopbeslissing.
Dit onderzoek is nu voor de vierde keer uitgevoerd, het belang van de bio-werkwijze is in die periode voor verschillende productgroepen veranderd. Het belang van de bio-oorsprong van groenten en fruit heeft sinds 2009 bijvoorbeeld weinig in belang verloren. Voor vlees, gevogelte en zuivel neigt de trend sinds 2010 meer richting biologisch, terwijl biologisch brood en bio-textiel door de jaren heen aan betekenis hebben verloren.
Binnen het onderzoek is ook een verschil waargenomen tussen Duitstalige Zwitsers en respondenten uit West-Zwitserland. Waren het een paar jaar geleden voornamelijk consumenten in het Duitstalige deel van Zwitserland die bio-producten kochten, dit is nu veranderd. In alle onderzochte productgroepen overtroffen de respondenten uit West-Zwitersland de respondenten uit het Duitstalige deel van Zwitserland op het gebied van bio-affiniteit.
Voor meer informatie: www.coopzeitung.ch
Bron: Gabot.de
Abonneren
Vacatures
Zwitsers willen vooral dat groente en fruit biologisch is
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"