Nieuwe producten met de Sallandse Pieper

Nog een paar dagen en de Week van de Smaak barst weer los met tal van culinaire belevenissen door het hele land. Dit jaar staat een van 's lands meest basale ingrediënt centraal: de aardappel. We kennen haar als stamppot, patatten of lekker kruimig gekookt met jus en bal. Maar deze onooglijke gronderige knol heeft meer in petto.

En dat wist Jan Overesch, Demeterboer van een gemengd bedrijf in Overijssel al jaren. Vakbekwaam en bevlogen als hij is, verraste het niemand dat hij als Held van de Smaak 2012 in de provincie Overijssel is gekozen. Zijn prestaties op het gebied van de bio-dynamische aardappelteelt zijn uitzonderlijk. Een goed voorbeeld is de Sallandse pieper die hij succesvol in de markt heeft gezet en ver buiten Overijssel gewaardeerd wordt.Op het gemengde bedrijf van Jan Oversch wordt al jaren graan geteeld voor de consequente Biobakker uit Ahaus. Spelt, tarwe, emmer, eenkoorn, vlasdodder, rogge en lupine komen jaarlijks van Overesch zijn akkers, special geteeld voor de Biobakker. Toen Edgar Grunder van de Biobakker vernam dat de Piepers van Overesch in de spotlights zou gaan komen, bedacht hij een nieuwe uitdaging voor zijn meesterbakkers: een uniek aardappelbrood met de Sallandse pieper van Jan in de hoofdrol. Een uniek hartig brood dat de zachte smaak en textuur van de aardappel perfect accentueert.

Het aardappelbrood is toekomstig in meer dan 100 natuurwinkels in heel Nederland verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt van dit Sallands streekproduct.

De Biobakker kreeg de smaak te pakken en ontwikkelde ook nog een heerlijke smeuïge groenteburger (zie foto rechts) met wederom deze Demeter-gecertificeerde pieper als hoofdingrediënt. Ook de pompoenen van Jan verdienden een hoofdrol in de pompoenburgers van de Biobakker. Ook Demeter-gecertificeerd.

De samenwerking tussen Jan en Edgar bestaat al jaren en deze productinnovaties voegen voor beiden waarde toe aan hun bedrijven.

Stemmen op Jan kan nog tot 28 september op deze pagina.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven