GGO-maïs in voeding veroorzaakt tumoren en orgaanschade bij ratten

Uit een op 19 september gepubliceerde Franse studie blijkt dat ratten die langdurig aan met 'Roundup' bewerkte GGO-maïs blootgesteld zijn, kampen met ernstige gezondheidsproblemen. De ratten hadden bijvoorbeeld borsttumoren of er werd ernstige lever- en nierschade aangetroffen. De studie, gepubliceerd in 'Food and Chemical Toxicology', is de allereerste langetermijnstudie naar de gezondheidseffecten van genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen op dieren.

De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd op de website van Sustainable Food Trust. Deze organisatie is opgericht door Patrick Holden, die tussen 1995 en 2010 directeur was van de Britse Soil Association. Klik hier voor meer informatie en de onderzoeksresultaten.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven