't Goeye Goet op Slow Food Smaakfestijn
Het Slow Food Smaakfestijn vindt plaats op het Kematerrein in Arnhem. Het is een markt met biologische en duurzaam geteelde producten en veel proeverijen. Slow Food is een van oorsprong Italiaanse beweging die zich sterk maakt voor lekker, puur en eerlijk eten. Met dit festijn wil Slow Food Rijnzoet bijdragen aan een duurzame voedseleconomie en de bekendheid van ambachtelijke voedselproducenten in de regio en in de provincie Gelderland. Dat sluit aan bij het gedachtegoed van de horeca in het Openluchtmuseum.Oogstbier op 'Bruisend Apeldoorn'
Bierbrouwerij in het Openluchtmuseum
Bier is een beleving. In de Brabantse brouwerij 'De Roskam' bereidt brouwer Rob Meijer, Gelderse 'Held van de Smaak 2009', samen met 11 vrijwilligers en een adviseur het smakelijke gerstennat op eigentijdse wijze. "We streven naar duurzame productie. Hiervoor hebben we een samenwerking met natuurmonumenten gebaseerd op het gebruik van elkaars grondstoffen, gerst en hop", vertelt Rob.Het Openluchtmuseum biedt het hele jaar een rondleiding met proeverij voor geïnteresseerden.