Biologische Oogstbier 't Goeye Goet het goed op (bier)evenementen

Onder het eigen merk van het Openluchtmuseum 't Goeye Goet wordt het Oogstbier van het Nederlands Openluchtmuseum, een 4-granenbier dat geproduceerd is met volledig biologische grondstoffen gepromoot. Zo stond het merk de afgelopen weken met onder andere het Oogstbier op 'Bruisend Apeldoorn' en op het KBC-festival in Den Bosch. Op 30 september 2012 staat de bierbrouwerij van het Openluchtmuseum met het Oogstbier op het vijfde Slow Food Smaakfestijn. Op de eerste zondag van de Week van de Smaak. "In toenemende mate zien we mensen die we eerder tegenkwamen op evenementen of gewoon in ons museum. Men weet ons te vinden en dat maakt ons trots", zegt Marcel Eijkholt van de bierbrouwerij.


't Goeye Goet op Slow Food Smaakfestijn

Het Slow Food Smaakfestijn vindt plaats op het Kematerrein in Arnhem. Het is een markt met biologische en duurzaam geteelde producten en veel proeverijen. Slow Food is een van oorsprong Italiaanse beweging die zich sterk maakt voor lekker, puur en eerlijk eten. Met dit festijn wil Slow Food Rijnzoet bijdragen aan een duurzame voedseleconomie en de bekendheid van ambachtelijke voedselproducenten in de regio en in de provincie Gelderland. Dat sluit aan bij het gedachtegoed van de horeca in het Openluchtmuseum.


Oogstbier op 'Bruisend Apeldoorn'

Bierbrouwerij in het Openluchtmuseum

Bier is een beleving. In de Brabantse brouwerij 'De Roskam' bereidt brouwer Rob Meijer, Gelderse 'Held van de Smaak 2009', samen met 11 vrijwilligers en een adviseur het smakelijke gerstennat op eigentijdse wijze. "We streven naar duurzame productie. Hiervoor hebben we een samenwerking met natuurmonumenten gebaseerd op het gebruik van elkaars grondstoffen, gerst en hop", vertelt Rob.Het Openluchtmuseum biedt het hele jaar een rondleiding met proeverij voor geïnteresseerden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven