Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zie de natuur wakker worden op 23 september

IVN organiseert biologisch natuurontbijt bij Samsom Wilnis

Wie de natuur wil zien wakker worden, kan zondag 23 september deelnemen aan een biologisch IVN natuurontbijt.

Het IVN organiseert activiteiten inclusief ontbijt op de mooiste plekken in Nederland. In De Ronde Venen is dat aan de Gagelweg nr. 1 bij biologische melkveehouder Samson (Samsom Wilnis), die onder andere aan biologische landbouw, weidevogelbeheer en natuurontwikkeling doet. Zie voor de andere locaties en data in Nederland: www.natuurontbijt.nl. Het natuurontbijt is voor leden van het IVN gratis. Het lidmaatschap kost 24 euro per jaar en levert naast het gratis ontbijt allerlei extra's op.

De tafel staat gedekt om 07:30 uur. Het ontbijt en de aansluitende activiteiten eindigen om 10:30 uur. Als het regent, staat de ontbijttafel in een speciale ruimte met veel lichtinval, bovenin de koeienstal. Daar zijn de koeien en misschien boerenzwaluwen te zien. Verhalenvertelster Elza Vis vertelt een passend zonsopgangverhaal. Na het vroege-vogel-ontbijt laten gidsen van het IVN zien wat er groeit en bloeit langs de slootkanten. De boer vertelt over Brutus, zijn onkruidbestrijdende robot en over de eco-sluizen in het gebied.

Naast het natuurontbijt biedt het IVN natuureducatie, een clubblad, lezingen, fietstochten, wandelingen en meer. Informatie: www.ivn.nl/derondevenen&uithoorn.

Aanmelden voor het ontbijt, informatie inwinnen en lid worden kan via www.natuurontbijt.nl en bij Cindy Raaphorst, 0297 562138, cindy-raaphorst@hotmail.com.

Bron: Dichtbij - Rijn-en Venen
Publicatiedatum: