Op dit moment verkopen supermarkten geen geitenvlees. Er is voldoende beschikbaar, maar dat gaat vrijwel allemaal naar het buitenland. "Om geitenvlees in Nederland op de markt te brengen is het belangrijk om de perceptie over geitenvlees bij consumenten te veranderen." Dat zegt Albert Roozendaal, salesmanger van vleesverwerker Commandeur Eko Vlees, dat een poging waagt om geitenvlees ook in de supermarkt te krijgen.
"Bij het woord geitenvlees denken consumenten al gauw: dat wordt alleen door Marokkaanse en Turkse mensen gegeten. Bovendien werd de geit vroeger gezien als de koe van de armoede", zegt Roozendaal. Om het negatieve beeld dat veel Nederlandse consumenten nog steeds van geitenvlees hebben tegen te gaan, wordt het het vlees niet onder de naam geitenvlees verkocht maar onder de naam Chevon, naar het soort geitje/ bokje dat ongeveer vijf maanden leeft.
Naast de verandering van de naam is het belangrijk dat Nederlanders in contact komen met geitenvlees. "Het vlees staat in diverse restaurants al op de menukaart en wij hopen dan ook dat veel consumenten op die manier in aanraking komen met het eten van geit. In restaurants worden trends geboren. Als de Chevon daar eenmaal populair is, volgen supermarkten over het algemeen daarna."
Commandeur Eko Vlees voert inmiddels gesprekken met meerdere retailers die in Noord-Holland en het westen van het land opereren. Het vlees is al als proef verkrijgbaar in 25 natuurvoedingswinkels.
Bron: Levensmidelenkrant via FoodHolland
Abonneren
Vacatures
- Boxmedewerker
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Albert Roozendaal, Commandeur Eko Vlees:
"Belangrijk om perceptie over geitenvlees bij consumenten te veranderen"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"
- 2022-01-21 Oostenrijk: Veel vraag naar biologisch varkensvlees
- 2022-01-19 Hybride verdienmodellen belangrijkste kans voor 'waardeloos' mannenvlees