Op dit moment verkopen supermarkten geen geitenvlees. Er is voldoende beschikbaar, maar dat gaat vrijwel allemaal naar het buitenland. "Om geitenvlees in Nederland op de markt te brengen is het belangrijk om de perceptie over geitenvlees bij consumenten te veranderen." Dat zegt Albert Roozendaal, salesmanger van vleesverwerker Commandeur Eko Vlees, dat een poging waagt om geitenvlees ook in de supermarkt te krijgen.
"Bij het woord geitenvlees denken consumenten al gauw: dat wordt alleen door Marokkaanse en Turkse mensen gegeten. Bovendien werd de geit vroeger gezien als de koe van de armoede", zegt Roozendaal. Om het negatieve beeld dat veel Nederlandse consumenten nog steeds van geitenvlees hebben tegen te gaan, wordt het het vlees niet onder de naam geitenvlees verkocht maar onder de naam Chevon, naar het soort geitje/ bokje dat ongeveer vijf maanden leeft.
Naast de verandering van de naam is het belangrijk dat Nederlanders in contact komen met geitenvlees. "Het vlees staat in diverse restaurants al op de menukaart en wij hopen dan ook dat veel consumenten op die manier in aanraking komen met het eten van geit. In restaurants worden trends geboren. Als de Chevon daar eenmaal populair is, volgen supermarkten over het algemeen daarna."
Commandeur Eko Vlees voert inmiddels gesprekken met meerdere retailers die in Noord-Holland en het westen van het land opereren. Het vlees is al als proef verkrijgbaar in 25 natuurvoedingswinkels.
Bron: Levensmidelenkrant via FoodHolland
Abonneren
Vacatures
Albert Roozendaal, Commandeur Eko Vlees:
"Belangrijk om perceptie over geitenvlees bij consumenten te veranderen"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-10-02 "In het verwaarden van reststromen zou de biologische sector nog een stap kunnen zetten"
- 2023-09-22 Student staat met zijn bio-vleeswebshop in de Food100
- 2023-09-08 Influencer verlegt zijn grenzen bij de (bio-)boer
- 2023-09-08 Wat kun je doen tegen blauwtong?
- 2023-09-05 Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske's Erf
- 2023-09-04 "Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"
- 2023-08-23 Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'
- 2023-08-18 "Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"
- 2023-08-17 "Rendementsverbetering biologisch rundvlees nodig"
- 2023-08-16 Voor 2024 weer een fors aantal omschakelaars verwacht in Ierland
- 2023-07-14 Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland
- 2023-07-10 "We zien dat consumenten de biologische producten laten liggen"
- 2023-07-04 Groep 6 volgt varkenslessen op biologische varkenshouderij in Putten
- 2023-06-29 Vion versnelt strategie en brengt capaciteit in lijn met de markt
- 2023-06-19 Barth-Misset Fonds financiert opnieuw vier innovatieve projecten
- 2023-06-12 Denemarken: Friland ziet omzet biologisch vlees afnemen