Biologisch ondernemen biedt kansen voor fabrikant

Steeds meer consumenten zijn op zoek naar hoogwaardig, gezond en duurzaam geproduceerd eten. Nieuwe verwerkers en fabrikanten spelen in op deze trend. Om 'nieuwkomers' wegwijs te maken in de biologische sector hebben ketenorganisatie Bionext en controleorganisatie Skal Biocontrole praktische informatie voor ondernemers bijeen gebracht op www.biologischondernemen.nl.

Het aantal verwerkende bedrijven in de biologische voedingssector steeg in één jaar tijd van 1.529 naar ruim 1.713 (eind 2011). Groeisegmenten waar marktkansen liggen zijn onder meer biologische zuivel, eieren en vleeswaren. De vraag van consumenten naar deze producten stijgt snel, onder andere door de toenemende aandacht voor dierenwelzijn en antibioticagebruik in de landbouw. Maar ook biologische vruchtensappen en kant-en-klare salades en maaltijden zitten in de lift. In 2011 steeg de totale omzet van biologische voeding met 17,1 procent naar 880,9 miljoen. Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "Deze ontwikkeling wordt op de voet gevolgd door het bedrijfsleven. Je laat eenvoudigweg kansen lopen als je géén biologische producten in je assortiment hebt opgenomen."

Voor verwerkende bedrijven die zich oriënteren op biologisch is nu actuele zakelijke informatie beschikbaar over de marktontwikkelingen, marktpartijen, bedrijfseconomische aspecten en regelgeving. De informatie is te vinden op www.biologischondernemen.nl. Informatie over controle en certificering is eveneens opgenomen. Uniek aan de biologische voedselproductie is dat het systeem in de wet is verankerd. Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijke toezichthouder in voor de aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven