Een vegetariër in een Hummer stoot minder broeikasgas uit dan een vleeseter in een Toyota Prius, dat is een bekend gegeven. Om te laten zien dat vegetarisch uit eten beter voor het milieu is verloot de Vegetariërsbond een ritje in een Hummer onder mensen die reserveren voor De Vegetarische Restaurantweek. Uit eten gaan tijdens deze week is namelijk naast extra lekker en voordelig ook gewoon beter voor het klimaat.
De Hummer zal worden gereden door Maarten Tjallingii, profwielrenner en ambassadeur van De Vegetarische Restaurantweek. De Vegetarische Restaurantweek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond en VARA's Vroege Vogels. De organisatie wil met de week een spannender en gevarieerder vegetarisch aanbod in restaurants stimuleren. De rit in de Hummer wordt verloot onder mensen die reserveren via de website www.devegetarischerestaurantweek.nl.
Het motto van deze tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek is 'Lekker kiezen'. Tijdens de week geldt in de deelnemende restaurants dat een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu's waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt (in het hoge segment kost het menu 40 euro). Aan de week nemen ruim 140 restaurants deel waaronder ook 11 sterrenrestaurants.
Naast Maarten Tjallingii is ook Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg ambassadeur van De Vegetarische Restaurantweek. Verder wordt week onder anderen gesteund door Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.

Abonneren
Vacatures
- Financieel Administratief Medewerker
- ICT / Masterdata medewerker
- Medewerker Beleidsuitvoering & Ondersteuning
- Product Manager Glasgroenten
- Jr. Product Manager Glasgroenten
- Teeltspecialist
- Manager Dienstverlening
- (junior/aankomend) Sales Manager
- Teeltspecialist Flower Trials & Home Garden
- Commercieel Directeur
Wielrenner Maarten Tjallingii chauffeur
Kans op rit in vervuilende Hummer naar restaurant bij reserveren Vegetarische Restaurantweek
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-11-20 "Chefs waarderen de frisse smaak en de biologische herkomst"
- 2023-11-14 Negenentwintigste Anne&Max geopend in Nijmegen
- 2023-11-10 Basisschoolleerlingen verrast met biologisch ontbijt
- 2023-11-09 Makro Nederland 'technisch failliet' door megaverlies
- 2023-11-06 Fotoreportage Organic Foodfair ter ere van 30-jarig bestaan BD-Totaal
- 2023-10-31 Naturland promoot biologisch met foodtruck
- 2023-10-27 De Nieuwe Winkel opnieuw uitgeroepen tot beste groentenrestaurant ter wereld
- 2023-10-10 EKO-goud voor SLA Amersfoort
- 2023-10-03 Chef Estée Strooker geeft klassieke gerechten een rode bieten-twist in pop-up Bar Bietstro
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"