Wielrenner Maarten Tjallingii chauffeur

Kans op rit in vervuilende Hummer naar restaurant bij reserveren Vegetarische Restaurantweek

Een vegetariër in een Hummer stoot minder broeikasgas uit dan een vleeseter in een Toyota Prius, dat is een bekend gegeven. Om te laten zien dat vegetarisch uit eten beter voor het milieu is verloot de Vegetariërsbond een ritje in een Hummer onder mensen die reserveren voor De Vegetarische Restaurantweek. Uit eten gaan tijdens deze week is namelijk naast extra lekker en voordelig ook gewoon beter voor het klimaat.

De Hummer zal worden gereden door Maarten Tjallingii, profwielrenner en ambassadeur van De Vegetarische Restaurantweek. De Vegetarische Restaurantweek wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond en VARA's Vroege Vogels. De organisatie wil met de week een spannender en gevarieerder vegetarisch aanbod in restaurants stimuleren. De rit in de Hummer wordt verloot onder mensen die reserveren via de website www.devegetarischerestaurantweek.nl.

Het motto van deze tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek is 'Lekker kiezen'. Tijdens de week geldt in de deelnemende restaurants dat een menu kost 25 euro. Daarnaast is er keuze uit minstens 2 menu's waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt (in het hoge segment kost het menu 40 euro). Aan de week nemen ruim 140 restaurants deel waaronder ook 11 sterrenrestaurants.

Naast Maarten Tjallingii is ook Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg ambassadeur van De Vegetarische Restaurantweek. Verder wordt week onder anderen gesteund door Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven