Duizenden plukkers verwacht in biologische appelboomgaarden

Vanaf 16 september is het zo ver: dan kun je zelf sappige appelen plukken, direct bij de biologische fruitteler in de buurt. Verser bestaat niet. De plukfeesten horen bij het programma Adopteer een Appelboom van Bionext en staan open voor iedereen die wil ontdekken wat biologisch zo bijzonder maakt, of eigenlijk zo natuurlijk.

In de boomgaarden worden duizenden mensen verwacht. "Aan Adopteer een Appelboom doen op dit moment zo'n drieduizend mensen mee", aldus Miriam van Bree, projectleider bij Bionext. "Daar zijn veel gezinnen bij met jonge kinderen, maar ook mensen die zelf geen ruimte hebben voor een boom en wel jaarlijks willen oogsten. Verder zien we dat het aantal liefhebbers van lokaal, echt en eerlijk eten groeit. Een zelfgeplukte appel van de boomgaard in de buurt smaakt ook verreweg het lekkerst."

Met een geadopteerde appelboom krijg je het hele seizoen informatie over de appelbomen en steun je de teler. Volgens Bionext verdienen de telers nu meer dan ooit steun van consumenten. De extreme weersomstandigheden in het begin van het groeiseizoen hebben namelijk voor veel schade gezorgd in de fruitboomgaarden.

Wil Sturkenboom van de Warmonderhofboomgaard: "In januari was het relatief warm. Daardoor kwamen de sapstromen in de bomen al vroeg op gang. Vervolgens werd het in februari extreem koud. In de polder waar de Warmonderhof ligt werd het 25 graden onder nul. De bomen hebben daardoor een enorme klap gehad. Veel knopaanzetten zijn bevroren en soms zelfs hele bomen."
 
Bij de plukfeesten zijn allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard. Voor kinderen zijn er spelletjes, speurtochten et cetera. Wie nog geen adoptieboom heeft is ook welkom in de boomgaard. Via www.adopteereenappelboom.nl kun je je alvast aanmelden voor een eigen boom in 2013. De data en locaties van de plukfeesten staan ook op de site vermeld.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven