Duizenden plukkers verwacht in biologische appelboomgaarden
In de boomgaarden worden duizenden mensen verwacht. "Aan Adopteer een Appelboom doen op dit moment zo'n drieduizend mensen mee", aldus Miriam van Bree, projectleider bij Bionext. "Daar zijn veel gezinnen bij met jonge kinderen, maar ook mensen die zelf geen ruimte hebben voor een boom en wel jaarlijks willen oogsten. Verder zien we dat het aantal liefhebbers van lokaal, echt en eerlijk eten groeit. Een zelfgeplukte appel van de boomgaard in de buurt smaakt ook verreweg het lekkerst."
Met een geadopteerde appelboom krijg je het hele seizoen informatie over de appelbomen en steun je de teler. Volgens Bionext verdienen de telers nu meer dan ooit steun van consumenten. De extreme weersomstandigheden in het begin van het groeiseizoen hebben namelijk voor veel schade gezorgd in de fruitboomgaarden.
Wil Sturkenboom van de Warmonderhofboomgaard: "In januari was het relatief warm. Daardoor kwamen de sapstromen in de bomen al vroeg op gang. Vervolgens werd het in februari extreem koud. In de polder waar de Warmonderhof ligt werd het 25 graden onder nul. De bomen hebben daardoor een enorme klap gehad. Veel knopaanzetten zijn bevroren en soms zelfs hele bomen."
Bij de plukfeesten zijn allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard. Voor kinderen zijn er spelletjes, speurtochten et cetera. Wie nog geen adoptieboom heeft is ook welkom in de boomgaard. Via www.adopteereenappelboom.nl kun je je alvast aanmelden voor een eigen boom in 2013. De data en locaties van de plukfeesten staan ook op de site vermeld.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-31 Komkommerprijs duikt naar beneden
- 2023-03-31 “Bio-or-not-to-bio”, dat is geen vraag meer!"
- 2023-03-30 Kabinet twijfelt om afschaffing btw op groenten en fruit door te zetten
- 2023-03-29 Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- 2023-03-29 "Retailers niet langer huiverig nieuwe dadels aan te bieden"
- 2023-03-29 'Loeren bij de Boeren 2023' met De Waog: 30 april
- 2023-03-29 Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- 2023-03-28 Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- 2023-03-28 De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van btw op groenten en fruit
- 2023-03-24 Siciliaanse citroenenteler maakt stap naar biologisch-dynamisch
- 2023-03-23 100.000 kilo bio-aardappelen en -wortelen voor Voedselbank
- 2023-03-22 "Ook het tweede kwartaal zal de gembermarkt uitdagend zijn"
- 2023-03-22 Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei
- 2023-03-22 Zwitserland: Sterke prijsdaling voor bio selderij; clementines en mandarijnen stijgen
- 2023-03-22 "We verwachten veel toekomst in bio"
- 2023-03-22 Productief biologisch herbebossingsproject in Ecuador
- 2023-03-20 "Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"
- 2023-03-17 "Macadamianoten van ruim 7.000 kleine bio-telers"
- 2023-03-17 Waarom biologisch? Vragen van telers en consumenten
- 2023-03-16 "SwingBio blijft aan terrein winnen op krimpende markt"