Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broer en Zus Tweddle winnen Soil Association-award

Broer en zus Graham en Caroline Tweddle runnen samen een biologisch zuivelbedrijf, Acorn Dairy genaamd. Er zijn vestigingen in Archdeacon Newton, Darlington en Spennithorne. Onlangs hebben ze de 'Best Organic Dairy Award 2012' van de Soil Association gewonnen.

De jury was onder de indruk van de werkwijze op de boerderijen en de omgang met de klanten. Broer en zus leveren biologische zuivelproducten tegen een eerlijke prijs. De zuivel wordt deur-tot-deur aan meer dan 4.000 klanten geleverd. Ook liggen de producten bij Waitrose en Morrisons en worden ze gebruikt in restaurants, cafés en scholen.



Het bedrijf is in 1998 omgeschakeld naar biologisch. Ze runnen het in samenwerking met de semi-gepensioneerde boer Gordon. "Wij zijn slechts een kleine boerderij die actief is in een grotendeels niet-biologische markt in deze regio. De meerderheid van de biologische landbouw is geconcentreerd in het zuidwesten en we zijn blij dat we het zo goed gedaan hebben tegenover een sterke oppositie", licht Graham toe.

Caroline: "We zijn gepassioneerd over de biologische melkveehouderij die iedereen ten goede komt - consumenten, wilde dieren en de koeien. Deze award is een beloning voor ons harde werken in de afgelopen tien jaar en inspireert ons op deze manier verder te gaan."

Bron: Ripon Gazette
Publicatiedatum: