Milieudefensie telt Eko en Fairtrade producten in supermarkten Pekela

Een Ekoteller heeft donderdag 6 september namens Milieudefensie een bezoek gebracht aan de drie supermarkten in Pekela. Alle Eko- en Fairtrade producten werden geteld. Deze telling is een onderdeel van een landelijk actie, die deze maand door vele medewerkers van de milieuorganisatie wordt uitgevoerd.

Telling Pekela

Poiesz in Nieuwe Pekela blijkt een heel aardig assortiment biologische en Fairtrade producten aan te bieden aan haar klanten. Er werden ruim 100 biologische en rond de 30 Fairtrade producten geteld. Veel meer als de Aldi in Oude Pekela, maar toch een stuk minder dan de Jumbo in Oude Pekela. Poiesz komt volgend jaar echter met een nieuwe supermarkt, waarin veel meer ruimte is. Ook volgend jaar zal er een telling plaatsvinden en heeft de Poiesz de kans om nog beter uit de bus te komen.

Jumbo: De grote winnaar

De Jumbo neemt in de Gemeente Pekela wat deze producten betreft de absolute leiding. Hier werden ruim 200 biologische producten en meer dan 30 Fairtrade producten geteld.

Aldi: De absolute verliezer

Bij de Aldi werden nog geen handvol biologische producten geteld en Fairtrade artikelen werden er helemaal niet gezien. Voor zo'n grote supermarktketen een zeer trieste balans.

Bron: Westerwolde Actueel

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven