Nieuwe minor Social Green

Windesheimstudenten leren duurzaam gedrag stimuleren

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de maatschappij. Organisaties hebben mensen nodig die duurzaam kunnen denken en doen. Windesheim wil studenten opleiden die duurzaam handelen als uitgangspunt hebben en anderen hierin stimuleren.

Daarom ontwikkelde de hogeschool samen met een aantal partners de nieuwe minor Social Green, die op 3 september om 9:00 uur officieel van start is gegaan.

De meeste duurzaamheidsminors in het hbo zijn gericht op aardwetenschappen, groene economie, bouwtechniek of energietechniek. Bij de minor (specialisatie) Social Green gaat het daarentegen om gedragsverandering. Zo kent de minor de module ‘Sociale marketing’ waarin wordt gekeken hoe je mensen kunt verleiden tot duurzaam gedrag, zoals meer bewegen of afval scheiden. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn sociale dilemma’s, leiderschap en de sociale en natuurlijke aspecten van duurzaamheid. Studenten voeren een projectopdracht uit bij een organisatie waar zij een gedragsverandering proberen te bewerkstelligen.
Project Duurzaam Doen

De minor is resultaat van het project Duurzaam Doen, een initiatief van Natuur en Milieu Overijssel, provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland, Agentschap NL, programmabureau NME, Landstede en Windesheim. In het project wordt gewerkt aan de integratie van duurzaamheid in het mbo en hbo in Overijssel. Een ander resultaat binnen het project is de bijscholing in duurzaamheid ten behoeve van het curriculum voor mbo-docenten op Landstede. Deze bijscholing gaat eveneens dit najaar van start.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven