Gulpener Hopoogst op 9 september

Gulpener presenteert tegenhanger van Quote 500 in magazine Puurzaam -

Op deze Duurzame Dinsdag presenteert Gulpener in haar magazine Puurzaam de duurzame tegenhanger van de Quote 500: een Top 100 van Gevoelsmiljonairs.

Jaarlijks wordt in Nederland de lijst met meest rijke personen gepresenteerd: de Quote 500. Een lijst met (multi)miljonairs waarvan veel mensen dromen er ooit in opgenomen te worden.

Puurzaam zou Puurzaam niet zijn als ze geen alternatief zou bieden voor deze miljonairslijst waarin materialisme de ranking bepaalt.

Puurzaam heeft een alternatieve, meer duurzame lijst samengesteld, waarbij niemand op de eerste of laatste plaats kan staan. Wie zijn wij immers om te bepalen wie een grotere gevoelsmiljonair is dan de ander?Er is een lijst ontstaan van mensen (uit Nederland) die stinkend rijk zijn, maar daarvoor geen miljoenen op de bank hoeven te hebben staan.

Het begrip miljonair is strak te definiëren. Heb je altijd meer dan exact een miljoen te besteden, dan ben en blijf je miljonair. Lukt je dat niet, dan ben je miljonair af. Zo eenvoudig is dat. Het probleem bij een kandidaat-gevoelsmiljonair is dat hij of zij die optimale geestelijke rijkdom onmogelijk als een constante in zijn leven kan opvoeren. Hoe bewust je ook van het leven geniet of dat anderen laat doen, je kent ook altijd die momenten waar geen mens onderuit komt: van twijfel, van tegenslag, van intens verdriet. Je hebt die zelfs nodig om op andere tijdstippen te kunnen ervaren welk voorrecht het is om, hoe kort dan ook, je gevoelsmiljonair te voelen.

Ook voor de gevoelsmiljonairs in Puurzaam geldt dat. Zij onderscheiden zich desondanks doordat hun interessante levens blijkbaar worden gekenmerkt door een veel groter aantal van zulke rijke momenten van heel bewust (laten) genieten.

Klik hier voor de pdf-versie van het magazine Puurzaam te vinden.

Tijdens de Gulpener Hopoogst op 9 september aanstaande wordt de Puurzaam aan het publiek meegegeven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven