Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Partij voor de Dieren deelt biologische 'appeltjes voor de dorst' uit

De Partij voor de Dieren deelt zaterdag 8 september 'appeltjes voor de dorst' uit in het centrum van Nijmegen. Terwijl andere partijen zich vooral richten op een begrotingstekort van 3%, richt de Partij voor de Dieren zich op een veel groter ecologisch begrotingstekort van 35%[1]. Als we op huidige voet doorleven hebben we aan één aarde niet genoeg. De appelen staan symbool voor het tekort dat alsmaar groter wordt.

Op 22 augustus jongstleden was het 'overshoot day', de dag waarop de jaaropbrengst van de aarde van 2012 volledig is verbruikt. Tot aan het einde van dit jaar leven we op de pof, en consumeren we ten koste van toekomstige generaties. Een krachtig milieubeleid is noodzakelijk om het tij te keren en op duurzame wijze te leven.

De Partij voor de Dieren zet in op een sluitende begroting, en daarbij hoort ook de ecologische begroting. Om meer aandacht te vragen voor het grote ecologische begrotingstekort deelt de partij daarom op zaterdagmiddag biologische 'appeltjes voor de dorst' uit.

[1] Klik hier


 
Publicatiedatum: